De ce nu afumăm cârnaţii direct în Turnul Bisericii Evanghelice ?

Andrei Iacob

Pietonalul Liviu Rebreanu va fi gazda, timp de trei zile, a unei manifestări cu titlul Toamna Bucatelor, în care o firmă cu o gamă largă de preparate din carne îşi va expune producţia. Întrebarea este de ce autorităţile locale lasă asemenea evenimente pe pietonal, în timp ce Zilele Bistriţei, Toamna bistriţeană, dar şi alte evenimente de gen sunt amplasate în Viişoara. De ce trebuie să fie excepţii în care grătarele sunt încinse pentru prepararea micilor în centrul urbei ? Propun atunci să revenim la vremurile din trecut când, la Dumitra, cârnaţii erau afumaţi direct în turnul saşilor, împreună cu slănina. Dacă tot unii au dezlegare, de ce nu afumă cârnaţii direct în Turnul Bisericii Evanghelice, simbolul bistriţenilor. În urmă cu ceva timp, Cătălin Măruţă, Andra, Connect-R, Proconsul, Deepcentral, Andreea Bălan, Laurenţiu Duţă erau trimişi în Heidenfeld pentru că erau expuse şi produse „Lidl”. Preferam să văd pe pietonal pe celebrii bucătari Antonio Passarelli, Petrişor Tănase şi Alex, decât fumul micilor bistriţeni.

Comentarii

14/10/15 12:22
Vizitator

Nu-i singura exceptie in mandatul lui Cretu. Festivalul traditiilor tiganesti se tine tot in centrul orasului pe pietonalul Liviu Rebreanu, in timp ce zilele orasului Bistrita au fost expediate de cativa ani, in targul de vite de la Besineu (Viisoara de astazi).

14/10/15 18:36
Balan Marius- e...

Va urma si asta dupa asa zisa modernizare a PIETEI CENTRALE. Acolo va fi loc non stop de CHIRMASE si dupa taierea a 104 copaci se vor gasi lemne pt. afumat si slanina. Poate ca la asta se si gandeste primaria, daca tot avem lift, se poate monta si o afumatoare.Dupa modernizare poate ca se va schimba si numele turnului, in TURNUL SLANINILOR si MICILOR !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5