Bistriţenii au oferit o lecţie de folclor

De ziua ei, Matilda Pascal Cojocăriţa împreună cu colegii din “Dor Românesc”

Timp de aproape patru ore, artiştii din judeţul nostru au demonstrat, în direct, pe un post naţional de televiziune, ce înseamnă profesionalismul. Matilda Pascal Cojocăriţa a invitat, în ceas aniversar, să-i fie alături colegii de la “Dor Românesc”, ansamblul etalon al judeţului pe care l-a înfiinţat în urmă cu 15 ani alături de maestrul Ştefan Cigu şi de artistul profesionist Alexandru Pugna.

Matilda Pascal Cojocăriţa a câştigat pe drept statutul de vedetă, fiind printre puţinele vipuri care locuiesc în mica urbe bistriţeană. Emisiunea de pe Etno TV ne-a demonstrat, încă odată, că un artist mare poate să coalizeze în jurul lui forţa culturală, că Matilda este un om căruia îi place să sărbătorească alături de prieteni. A fost o lecţie de folclor pentru toţi cei care apar zi de zi pe posturile tv, un mod de a arăta că tradiţiile româneşti sunt păstrate de Orchestra Profesionistă Dor Românesc, condusă de maestrul Ştefan Cigu, alături de artiştii Cornelia Ardelean Archiudean, Domnica Dologa, Ioachim Spân, Mirela Petruş, Anuţa Motofelea, Cristina Retegan, Nicu Cioancă, Ioana Maria Ardelean. Prin acţiuni de asemenea amploare ansamblul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud reuşeşte să ajungă la sufletul românilor. Poate că, măcar odată pe trimestru ar trebui să avem şi o asemenea strategie de promovare a tradiţiilor noastre pe micul ecran, pentru a arăta ce înseamnă, cu adevărat autenticul. Rolul ansamblului profesionist este, în momentul de faţă, nu doar de a avea spectacole în satele din judeţ, ci de a prezenta judeţul nostru pe scenele naţionale la marile manifestări.

De ziua ei, Matilda Pascal Cojocăriţa a strălucit alături de familie, soţul Ştefan, fii Alin şi Horaţiu, dar şi de colegii de la Bistriţa. La mulţi ani Matilda, mulţumim pentru această seară minunată de muzică adevărată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5