De Ziua Mondială a Educaţiei, IŞJ B-N lansează proiectul „Voluntar pentru Educaţie”

              Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud lansează proiectul „Voluntar pentru Educaţie”, având ca obiective valorificarea voluntariatului care resursă comunitară şi cultivarea spiritului civic prin conectarea elevilor/tinerilor în viaţa reală din comunitate. Inspectorul şcolar general Mihai Mureşan transmite un călduros „La mulţi ani!” tuturor celor care CRED în Educaţie.

          Perioada de implementare a proiectului este 5 octombrie 2020 – 5 iunie 2021. Primul pas de urmat în implementarea acestui proiect este identificarea resurselor disponibile în comunitate în domeniul voluntariatului (elevi, părinţi, membrii comunităţii, asociaţii/fundaţii, instituţii publice etc.). Şcolile îşi deschid porţile către oameni cu expertiză şi dorinţa de a sprijini educaţia. Vor fi organizate întâlniri de lucru formale sau informale cu factori interesaţi. Ulterior va fi elaborat un plan de activităţi al proiectului la nivelul unităţii de învăţământ, care va fi implementat. Nu în ultimul rând, activităţile vor fi diseminate, se vor evalua rezultatele şi se va face o analiză de impact.

          Proiectul „Voluntar pentru Educaţie”, elaborat la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ va fi inclus în Calendarul Activităţilor Educative pe Şcoală (CAES) pe anul şcolar 2020-2021. Idei de proiect pot fi găsite pe site-ul noi-orizonturi.ro/2020/03/03voluntariat-pentru-educaţie/.         

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5