De Ziua Mondială a Educaţiei, o meritorie Gală a Educaţiei

Un alt stil şi un alt mod de prezentare a performanţelor realizate în învăţământul preuniversitar din judeţ a fost realizate în cadrul Galei Educaţiei, organizată de IŞJ B-N, în colaborare cu CJ B-N, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” B-N şi Asociaţia „Argument”, cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei – 5 octombrie, la Centrul Cultural „Dacia” Bistriţa, în prezenţa oficialităţile judeţene, locale, a conducerii IŞJ, reprezentanţii şcolilor implicate în proiecte, profesori, învăţători, educatori, invitaţi, mass-media.
Gala Educaţiei 2017 a fost un eveniment care a polarizat şi a antrenat colective de cadre didactice în realizarea de proiecte, care au fost jurizate şi premiate pe criterii bine stabilite, pe domenii şi categorii de şcoli – colegii, şcoli gimnaziale, şcoli primare, grădiniţe, învăţământ special, şcoli profesionale, inclusiv aprecieri pentru inspectorii şcolari şi premiul special al juriului.
Regia şi scenografia evenimentului i-au aparţinut prof. Camelia Toma, preşedinta Asociaţiei „Argument”, care a prezentat un spectacol inedit în deschidere, fiind şi preşedinta juriului, care au apreciat şi departajat proiectele susţinute de şcolile aflate în competiţie.
Inspectorul şcolar general al IŞJ B-N, prof. Camelia Tabără, a transmis salutul instituţiei pe care o reprezintă pentru această zi şi apreciază modul de realizare şi implicare a cadrelor didactice în coordonarea colectivului de elevi de a realiza frumoase şi elocvente spoturi, urându-le succese şi realizări pe toate planurile, în activitatea la catedră şi extraşcolară, competiţia mobilizându-i în perfecţionarea şi modernizarea învăţământului.
Preşedintele CJ B-N, Radu Moldovan, a subliniat importanţa şi valoarea învăţământului preuniversitar în societate, precizând: „Mă bucur foarte mult că suntem parteneri în acest proiect şi această frumoasă sală Dacia găzduieşte acest proiect dedicat educaţiei.
Ce facem cu educaţie, încotro merge educaţia, ştiţi dumneavoastră cel mai bine.
Aş vrea să vă felicit pentru că munca care aţi ales-o este una foarte grea, aveţi o misiune nobilă, formaţi copii valoroşi, sunt mulţi copii buni în judeţul Bistriţa-Năsăud.
Pentru reforma în educaţie trebuie să vă implicaţi, ca să fie readus la adevărata valoare învăţământul preuniversitar. Îi felicit pe organizatori. Colaborarea cu Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” este una benefică, mai ales că va avea şi un bibliobus. Noi vă susţinem.
Închei prin a vă felicita şi a vă dori sănătate, bucurii, împliniri, să vă dea bunul Dumnezeu „La mulţi ani, d-nă profesoară, la mulţi ani, d-le profesor!”
Directorul Bibliotecii Judeţene „G. Coşbuc”, Ioan Pintea: „Este o onoare pentru noi să fim alături de dumneavoastră şi să avem un parteneriat cu IŞJ, cu şcolile din municipiul Bistriţa şi mai nou cu şcolile din judeţ.
Sunt multiple activităţi destinate elevilor şi noi vom colabora cât mai mult cu IŞJ şi şcolile, oferind cărţi din programa şcolară elevilor. Felicit cadrele didactice pentru ceea ce realizează”.
Prof. Camelia Tabără a precizat că au onorat cu prezenţa la acest eveniment subprefectul judeţului – Ciprian Ceclan şi viceprimarul Bistriţei – Cristian Niculae, care sunt mereu alături de cadrele didactice.
Au urmat proiecţiile spoturilor realizate de şcolile aflate în concurs, nominalizarea lor, premierea tuturor pentru participare şi premierea specială a câştigătorilor.
O zi cu profunde semnificaţii în viaţa şi activitatea cadrelor didactice, o zi meritorie pentru rolul şi importanţa învăţământului în formarea personalităţii elevilor şi a specialiştilor în domeniu.
Succese, împliniri şi sănătate deplină tuturor cadrelor didactice

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5