La şedinţa cu directorii de şcoli – în vizor – activitatea managerială, asistenţele la clasă şi formarea continuă a cadrelor didactice

La I.Ş.J. B-N a avut loc, în sala de şedinţe, o întâlnire cu directorii de şcoli, la care au fost abordate probleme stringente ale sistemului de învăţământ din judeţ, în urma unor ample acţiuni desfăşurate de I.Ş.J. B-N în perioada scursă de la începerea anului şcolar 2013-2014.
Astfel, „s-au pus pe tapet”, cu obiectivitate, plusurile şi minusurile găsite în şcolile din judeţ, făcându-se o analiză pertinentă a situaţiei faptice din unele unităţi de învăţământ.
Şedinţa cu directorii de şcoli a fost moderată de d-na prof. Camelia Tabără, inspector şcolar general al I.Ş.J. B-N, care a „disecat” şi precizat rolul directorului şi activitatea managerială pe care trebuie să o desfăşoare, dezbătând tema „Răsfoind manualul – Management performant”, precizând faptul că I.Ş.J. B-N are rol de control, îndrumare, feed-back, relaţie directă cu directorii, iar de multe ori schimbarea vine de jos în sus nu numai de sus în jos.
Să se aplice regula-principiu autoritativ, norma fiind un principiu negociat, inspecţiile la limba română şi matematică trebuie monitorizate.
Managerul are rolul de a găsi căi să împiedice abandonul şcolar, fiind felicitată directoarea de la Şcoala Generală nr. 4 Bistriţa pentru felul în care gestionează situaţia elevilor de la Slătiniţa.
Primăria Bistriţa are un serviciu de pregătire a elevilor pentru bacalaureat gratuit, cadrele didactice lucrând pe bază de voluntariat, la ciclul primar există voinţă pentru activităţi neplătite, sunt necesare înfiinţarea de hobby-cluburi.
Fapt îngrijorător, populaţia şcolară a scăzut cu 1336 elevi, respectiv 53 de clase şi creşte numărul elevilor din învăţământul special – 43 elevi, cu 6,5% mai mult.
Relaţiile cu primarul şi primării trebuie să fie foarte bune, de colaborare şi ajutor reciproc.
A doua mare temă – „Asistenţele la clasă – Utilitate versus formalism” a fost susţinută, cu argumente veridice, de către d-nele insp. Şcolar Lucica Iacob şi Ramona Salak, specificând că predarea se face după programa şcolară, iar d-na director a C.C.D. – Iuliana Chilom a susţinut lucrarea „Formarea continuă a cadrelor didactice”, un deziderat modern al învăţământului actual.
Liderul sindical al UJSLI B-N, Emil Moceanu, a prezentat „Apel pentru salvarea învăţământului românesc”, un strigăt de ajutor pentru educaţie şi instrucţie, cât şi o viaţă mai bună a cadrelor didactice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5