Depunearea declaraţiilor anuale de cotă de lapte – până la 14 iunie 2009

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte că termenul limită pentru depunerea declaraţiilor anuale de cotă de lapte este 14 mai 2009.

Astfel, toţi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe, precum şi cumpărătorii, trebuie să depună aceste declaraţii anuale privind vânzările, respectiv livrările, realizate în anul de cotă 2008/2009, se spune într-un comunicat primit la redacţie.

Precizăm că, pentru fiecare zi calendaristică de întârziere după termenul limită, producătorii şi cumpărătorii riscă penalizări de 0,01 %, calculate din cantitatea alocată pentru vânzări directe, respectiv pentru livrări.

De asemenea, producătorul care nu respectă termenele şi obligaţiile privind declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva naţională. În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă.

Este important de menţionat că producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe, precum şi cumpărătorii, au obligaţia de a depune declaraţia anuală de cotă chiar dacă nu au comercializat, respectiv achiziţionat, lapte sau produse lactate. Dacă declaraţia nu va fi depusă, cantitatea de lapte comercializată/achiziţionată va fi estimată în funcţie de cota de vânzări/livrări deţinută de producător/cumpărător.

Reamintim că anul de cotă s-a încheiat la 31 martie 2009, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la centrele APIA până la data de 14 mai 2009, inclusv.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5