APIA: Depuneţi declaraţiile anuale pentru cota de lapte!

* termenul limită este 14 mai, în contextul în care anul de cotă 2010 - 2011 se va încheia, joi, 31 martie *

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) -Centrul Judeţean BN informează cumpărătorii de lapte şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările directe, realizate în anul de cotă 2010/2011.

Reamintim că anul de cotă se încheie la 31 martie 2011, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la centrele judeţene APIA până la data de 14 mai 2011, inclusiv. Aceste declaraţii trebuie depuse de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către cumpărători pentru livrările de lapte din anul de cota.

Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului. Precizăm că, în funcţie de cota deţinută, Caietul fermierului este de două tipuri, tip A (pentru producătorii care deţin cotă mai mare de 5.000 de kilograme) şi tip B (pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme).

Producătorii au obligaţia să depună această declaraţie anuală la Centrul Judeţean APIA la care sunt arondaţi, până la data de 14 mai 2011, inclusiv. Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.

De asemenea, cumpărătorii din judeţele Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor trebuie să depună, la Centrul Judeţean APIA Cluj, declaraţia anuală privind cantitatea de lapte livrată de producători în anul de cotă 2010/2011, termenul limită fiind tot 14 mai 2011.

Precizăm că, pentru fiecare zi calendaristică de întârziere după termenul de 15 mai, producătorii şi cumpărătorii riscă penalizări de 0,01 la sută, calculate din cantitatea alocată pentru vânzări directe, respectiv pentru livrări. De asemenea, producătorul care nu respectă termenele şi obligaţiile privind declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva naţională. În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5