Deputat Cristina Iurişniţi: PSD si PNL nu respectă dreptul constituțional al copiilor la educație și informație în școli!

PSD si PNL nu respectă dreptul constituțional al copiilor la educație și informație în  școli! Semnătura părinților este o dublă reglementare și o birocrație inutilă!

            Azi a fost un festival al ipocriziei în Parlament.

            PSD si PNL au depus un amendament pe repede inainte, la o altă lege, cu alt obiect de reglementare, eliminând astfel accesul neîngrădit la educație pentru sănătate și informații din surse sigure în  școli, deși  au votat deja pe 10 martie această lege promulgată deja de 2 luni.

            Programa pentru aceste sesiuni suplimentare absolut necesare dacă ne uităm la statistici, există aprobată încă din 2004, dar acest opțional ajunge doar la 10% dintre copiii României! Suntem campionii Europei la mame minore cu copii cu 18 000 de nașteri!
Avem zeci de mii de abuzuri sexuale, trafic de minori, agresiuni sexuale în familie, lipsa de igiena personala si stil de viață sănătos!

            De aceea e esențială și educația părinților care ar trebui sa dea mai des pe la școală,  să se intereseze de copiii lor în mod constant! Este o obligație nu o optiune!

            Dar iată  că  PSD si PNL au decis în mod pervers  în Parlament prin intermediul unei legi despre adopție  că educația pentru  sănătate cu componenta  educației pentru sănătatea   reproducerii si sexualitate sa ajungă la copiii si tinerii noștri doar cu acordul părinților!

            Dar in mediile vulnerabile apare legitim intrebarea: Care părinți? Cei aflați la muncă prin Europa? Mulți dintre acești părinți nu au timp sau nu au capacitățile pedagogice necesare pentru a le explica si oferi propriilor copii informații legate de igienă personală, de prevenirea bolilor sexuale,  a sarcinilor accidentale, a traficului de minori!

            S-a dat undă verde discriminării și nerespectării egalității de șanse!
Cum promovăm noi ca stat reducerea abandonului școlar,  reducerea costurilor sociale și medicale?
 

            PSD si PNL au creat mai multă  birocrație și au îngrădit drepturi constituționale : dreptul la  informație si învățătură,  prevăzut la art 31, respectiv art 32.

            Acest amendament este de fapt neconstitutional!

            Copiii si ținerii se protejează si se dezvoltă intr-un stat responsabil nu prin ignoranță,  nu cu mentalități retrograde de Ev Mediu, nu prin frică, ci prin acces neîngrădit la Educație!

            EDUCAȚIA sexuală NU distruge inocența copilăriei! O sarcină la 13 ani, DA!

 

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport

președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați

Comentarii

03/06/20 23:38
Antim

Nu e nevoie de educație pentru prostituție, doamna USR, că și așa... Pervertiți inocența copiilor încă de mici. Și cine să facă o așa „educație”? Realizați? De ce nu se poate face educația după care suspinați în cadrul orei sanitare?E treabă multă, nu? Despre avorturi, anticoncepționale, prostituție...Educația sexuală se face corect în clasele mici, când furtuna patimilor încă nu i-a răvășit, fiindcă după aceea, stimulăm toate pornirile rele, în loc să fie concentrați pe învățătură.Aveți mare grijă cu asemenea probleme. Deși unele bombe sunt ovale, nu se poate juca rugby cu ele, deși seamănă.Ciudate sunt ideile USR-ului ! Mai cugetați.

09/06/20 10:45
cititor

Mai " Antime " ... bati campii !
N-are importantza in ce faza sau varsta faci educatie unui copil . Ideal este sa se faca si bine-nteles de catre un cadru medical calificat ( ginecolog ar fi ideal ) neaparat , sau de catre un psiholog-femeie de ce nu , impreuna cu oricare dintre parinti sau cu amandoi, ca viatza nu apare doar dintr-un singur membru ( de familie, daca-i sa ne exprimam crestin ) ? !
Terminati cu prostiile astea cu " concentrarea pe invatzamant " ca tampiti lumea cu ideile voastre ! Esti cumva si dumeata un fel de " pocait " din asta care daca " copila " lui de 12 ani naste , ESTE SARBATOARE MARE IN CASA si FAMILIA LOR ?! Mai, sunteti normali la cap voi astia, sau ati luat-o razna si voi ?!
De ce vi se pare jenant sa explici unui copil cum se perpetueaza speciile , in ce faza a vietii, care este fenomenul , care sunt pericolele si inconvenientele sociale si ale varstei, ale familiei si ale moralei crestine , ce implica a deveni mama prematur , in timpul scolii sau al studiilor de formare profesionala
sau imediat ce-ti termini scoala si calificarea fara sa ai un loc de munca asigurat... etc. etc. etc.
Toate astea trebuie explicate copilului, care te asigur io ca va fi receptiv si nu trebuie sa ne abtinem de a ne educa si invatza copiii ce este viatza , cum ajungi la ea si cum ti-o poti distruge singur , voluntar sau involuntar si inconstient !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5