Cristina Iurișniți: Educația pentru SĂNĂTATE trebuie sa ajungă în școli! Semnați si voi petiția!

Din nou despre lipsa accesului la educația pentru sănătate, cu toate componentele sale, de la igienă, primul ajutor, stil de viață sănătos, educație nutrițională, până la #prevenție împotriva sarcinilor accidentale la minore în școlile din România. Rușinos ce s-a întâmplat în Comisia de Muncă din Senat! În secolul XXI, politicienii români refuză dreptul elevilor la o educație completă, care cuprinde și educația sexuală adaptată vârstelor pentru prevenție, înțelegerea sgestionarea situațiilor de risc, #prevenția sarcinilor accidentale la minore, traficul de minori.

PNL a tăcut mâlc și s-a abținut la vot, chiar dacă președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii care cenzurează educația sexuală. Cei de la UDMR s-au abținut și ei. PSD și AUR au bătut palma și au votat împotriva legii.

Medicii și psihologii avertizează de ani de zile că, fără educație sexuală, tinerii nu știu să se ferească de abuzuri, de boli și de sarcini nedorite. România este, în fiecare an, fruntașă în Europa la numărul de mame minore.

Nu înțelegem ce jocuri fac unii parlamentari de-și permit să ignore părerile specialiștilor și aleg să cenzureze dreptul elevilor la o educație completă. Urmează votul în plenul Senatului și apoi la toamnă votul final din Camera Deputatilor.
Susține și tu, cu o semnătură, o lege bună a educației pentru sănătate.

Legea 45/ 2020 pe care am reușit sa o adopt in Parlament cu votul parlamentarilor din tot spectrul politic al legislaturii anterioare, prevede clar implicarea Ministerului Educației alături de cel al Sănătății în organizarea de sesiuni de informare și conștientizare cu privire la #prevenție , educație pentru igienă, stil de viață sănătos, educație nutritionala, educație sexuală adaptată vârstelor pentru prevenirea sarcinilor accidentale la minore unde suntem campioni în Europa.

Interesant că în martie 2020 mintea le-a fost limpede, iar în apropierea alegerilor li s-a întunecat și a rămas așa... Educația pentru SĂNĂTATE trebuie să ajungă în curriculum obligatoriu! In momentul de față e doar un opțional care ajunge doar la 7-10 % dintre copiii României.

Mulți adolescenți nu știu cum funcționează aparatul reproducător sau care sunt mijloacele de contracepție. Primul copil născut în 2021, în România, este al unei adolescente de numai 15 ani.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a atenționat România încă din 2009 să introducă educația sexuală în școli. Țara noastră era și la acea vreme pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de mame sub 15 ani.

Semnati si voi petiția. E un minim gest civic de implicare.

https://go.declic.ro/senatori-educatie

Comentarii

17/06/21 14:05
Din cartiere

Da, trebuie copiii sa primeasca o astfel de educatie, apoi si vrea si nu vrea familia din care provin. Faceti ceea ce aveti de facut si nu-i mai tot intrebati ca in Romania asta exista atatea pareri, ca niciodata nu veti putea lua o hotarare pertinenta . Problema este ca de aceia-i tot intrebati si le cereti parerea, ptr ca de fapt voi nici nu aveati de gand sa faceti acest lucru si " va scoateti " dand vina pe aceasta " po.pu.li.me " nehotarata .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5