Deputatul Bogdan Ivan (PSD): Coaliția ce face? Ce a făcut în ultimele luni substanțial pentru România? Pentru oamenii de rând?

Declaraţie politică

Spre sfârșitul anului trecut, românii au votat cu bună credință partidele care să-i reprezinte în Parlamentul României. Era o situație ceva mai bună ca acum, e drept, pentru că PNL-ul a reușit să scadă incidența artificial, dar voturile de atunci aveau același scop pe care românii îl vor și acum: să ieșim din criza economică și sanitară.
Unele partide și-au continuat lupta începută, altele s-au trezit brusc că trebuie să lase ONG-urile și scandalurile pentru a guverna România. Însă fără succes, pentru că nu s-au obosit să învețe legile. Sigur vă mai amintiți că înainte să plece, Vlad Voiculescu a dat un ordin care n-a fost aprobat de premierul țării, cel care ia, constituțional, ultima decizie.
Asta, stimați colegi, ori e ignoranță față de ce înseamnă o funcție publică, ori e rea voință! Partidele sunt votate să reprezinte oamenii, să facă treabă pentru cetățeni. Două orașe mari din România, Iași și București, au bugetele în aer din cauza unor orgolii politice. Ca reprezentare, nici nu vă comparați cu cei de la AUR. Măcar ei n-au pretins altceva în campanie. Și luptă pentru votanții lor. Nu cred că cineva a votat pentru USR+ pentru a bloca bugete. Ați fost trimiși acolo să rezolvați problemele oamenilor și vă bateți joc de cei care v-au dat votul pentru a putea schimba ceva.
Și n-ați schimbat nimic. Poate doar recordurile la incompetență, pentru că lucrurile în guvern se mișcă, din păcate, ca pe vremea lui Băsescu, în 2009, când majoritatea miniștrilor din Guvernul Boc aveau două portofolii ministeriale. Nu știm de ce nu avem aprobare pe PNRR, de ce nu s-au anunțat investiții majore, de ce nu sunt proiecte care să sprijine tinerii și lista continuă. Dacă vă înjunghiați reciproc, domnilor din PNL și USR+, nu veți face prea multe.
Nu pot să îmi explic, de exemplu, de ce pe 10 mai se deschid școlile, iar noi suntem în aceeași situație ca și atunci când le-am închis. Nici n-a trecut mult de când domnul Cîmpeanu se certa pentru testele din școli cu Voiculescu, iar acum nimic. Nici acum nu știm cum se va proceda dacă apar infectări în rândul elevilor și cum prevenim acest lucru, ceea ce creează haos. Pentru că atunci când nu vă mișcați, dragi colegi guvernanți, lucrurile se mișcă singure și impredictibil!
Ce face domnul Cîmpeanu?! Pentru că abia acum s-a trezit și dumnealui să permită învățământul față în față pentru copiii din ciclul primar, când PSD și-a dat seama de anul trecut că un copil nu poate învăța online cum să scrie și să citească. Când noi am propus asta erau 2.700 de localități în scenariul verde, acum sunt 1.800.
Și atunci, nu e corect să vă întreb, dragi colegi, pe toți: coaliția ce face? Ce a făcut în ultimele luni substanțial pentru România? Pentru oamenii de rând?
După acest mandat oamenii vor învăța un lucru: cearta inutilă e mai rea decât prostia. Dar normal că nu veți fi de acord cu mine, PNL și USR+, pentru că așa cum a văzut toată lumea, nu faceți nimic. Sunteți doar Gică Contra.

Ivan Bogdan Gruia
Deputat Bistrița-Năsăud

Comentarii

05/05/21 13:57
un cetatean

Dar voi ce-ati facut pentru tara si cetatenii ei in vremea cat ati guvernat? Acum ce faceti inafara de-a ataca guvernul si a improsca cu noroi orice actiune si ninitiativa?
Unde sunt spitalele regionale promise? Sau ne credeti uituci si credeti ca setea voastra de putere va acopera impostura!

05/05/21 16:40
Toni

Motto:
"Dar o nulitate volubilă poate să fie pâ­nă la urmă strict decorativă. El însă este periculos. Comportamentul lui e de o neliniştitoare inadecvare."
(Andrei Plesu)
O frază ce se potriveste perfect personajului pe numele său Bogdan Ivan. El care nu a făcut nimic la viata lui sare la gâtul unui ministru ca Sorin Cîmpeanu, care chiar dacă nu este un geniu nu se compară cu acest neica-nimeni.

16/05/21 10:49
Gica Contra

Parerea mea este ca " este frumoasa aceasta tzara ... dar pacat ca-i locuita " ! Noi nu suntem in stare sa ne guvernam si sa ne conducem singuri fara sa puna cineva bota, parul din gard si scorbaciul cu bube pe noi ... ca pe bou, vaca, porc sau magar ... !
De la " impuscatul " incoace, toti si de " cea " si de " hais " ... au fost identici si au facut acelasi lucru, adica au distrus aceasta tzara construita cu foarte mare truda si sacrificiu de poporul roman , faramitzand-o si vanzand-o la straini in toate domeniile vietii economice si au facut jocul strainilor care ar vrea sa ne desfiintzeze ca stat national .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5