Deputatul Cristina Iurişniţi a primit o amendă de 2000 lei pentru continuarea propagandei electorale

Deputatul bistriţean Cristina Iurişniţi a fost sancţionată contravenţional cu o amendă de 2000 lei, a anunţat inspectorul principal Crina Sârb, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, pentru continuarea propagandei electorale.
"În urma verificărilor, a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 2000 lei pentru continuarea propagandei electorale. Este singurul incident de astăzi", a menţionat Crinsa Sârb.
***
În cadrul unei conferinţe de presă, judecătorul Reghina Berari, preşedintele BEJ Bistriţa-Năsăud, a anunţat că în urma plângerii depuse împotriva deputatului Cristina Iurişniţi a fost luată o decizie prin care s-a dispus înlăturarea de pe reţeaua de socializare a imaginii cu buletinul de vot pe care apărea ştampila "Votat" pentru candidatul Alianţei. "Am sesizat Inspectoratul de Poliţie al judeţului Bistriţa-Năsăud pentru a verifica dacă sunt indeplinite condiţiile răspunderii contravenţionale", a declarat judecătorul Reghina Berari.

***
Judecătorul Gabriela Frenţiu, membru în Biroul Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost înregistrată o contestaţie împotriva deputatului Cristina Iurişniţi, după ce aceasta ar fi postat pe reţeaua de socializare facebook buletinul de vot cu opţiunea sa. Sesizarea a fost făcută de către Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Bistriţa-Năsăud.
„Avem o contestaţie din partea Organizaţiei Judeţene PSD, cu privire la apariţia pe reţeaua de socializare facebook a doamnei deputat Iurişniţi Cristina care a pozat buletinul de vot cu menţiunea votat pentru candidatul Alianţei USR PLUS. E în curs de soluţionare, acum s-a înregistrat. În plângere se cerere retragerea fotografiei şi aplicarea de sancţiuni şi, în măsura în care este retrasă, probabil că au informaţii că a fost retrasă de pe site, se cere aplicarea de sancţiuni contravenţionale, care însemană sancţiunea amenzii. Este o dezbatere, unde ne încadrăm, în ce text de lege, şi în funcţie de asta se aplică şi sancţiunea corespunzătoare şi se vede şi cine se sesizează, Poliţia sau Autoritatea Electorală Permanentă. Este o decizie a Biroului Electoral Judeţean”, a precizat judecătorul Gabriela Frenţiu.
Potrivit acesteia, a fost luată legătura cu preşedintele secţiei de votare, care a confirmat că a luat cunoştinţă de această postare pe facebook. „Singura reglementare care existü era continuarea campaniei electorale şi după ora încetării ei, dar nu vă pot spune unde se poate încadra pentru că este o decizie colectivă a Biroului”, a mai spus judecătorul Frenţiu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5