Deputatul Daniel Suciu: Cine va vrea să scoată ţara din această criză profundă se poate baza pe PSD! Nu reevaluez pe nimeni!

Deputatul Daniel Suciu a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu îşi propune să reevalueze pe niciunul dintre actorii de pe scena politică, chiar dacă PSD ar putea intra în coaliţie de guvernare cu PNL. Acesta a precizat că între creşterea procentelor PSD, câştigarea alegerilor detaşat în 2024 şi oferirea de soluţii pentru ieşirea din criză, social-democraţii preferă a doua variantă.

„Spun din capul locului că nu am de gând să reevaluez pe nimeni. Dacă ieri spuneam despre Klaus Iohannis ce spuneam, asta spun şi astăzi. Dacă ieri spuneam despre Florin Cîţu ce spuneam, este valabil şi astăzi. Aceleaşi lucruri sunt valabile şi despre Ioan Turc, Stelian Dolha şi despre liberalii din judeţul Bistriţa-Năsăud. Nu vreau să reevaluez personaje pentru că un anumit curs politic se îndreptă spre, probabil, o coaliţie. Fix acum doi ani, PNL şi Klaus Iohannis primeau toată puterea în România. Au avut toată ţara pe mână, iar dacă astăzi în politica românească se discută despre venirea PSD la guvernare, nu este decât rezultatul celui mai mare eşec al lui Klaus Iohannis şi al PNL”, a declarat Daniel Suciu.

Potrivit acestuia, au mai fost guverne care au eşuat sau care „au făcut prostii”, dar niciun Guvern nu a provocat, direct sau indirect, atâtea nenorociri şi atâtea tragedii cum au fost în ultimii doi ani.

„Astăzi, PSD, în toate sondajele, are 40%. Partidul meu, Guvernul meu, PNL se află sub 17%. Dacă există întrebări de ce ne-am asuma o eventuală intrare la guvernare... Oare e corect să tot constatăm că economia merge catastrofal? E corect ca Marcel Ciolacu, Rafila, Suciu, Ivan, Moldovan să tot constate, să tot acuze, să tot critice că sistemul educaţional este praf? E corect să constatăm că HoReCa e în prag de faliment? (...) Este corect să doar constatăm. Poate o fi corect din punct de vedere politic, cinic, ca eu, Bogdan Ivan, parlamentarii PSD să tot constatăm. Dacă tot constatăm şi stăm pe margine, PSD va câştiga zdrobitor alegerile în 2024. Dar este corect, de aceea facem politică. Cred că niciun bistriţean, niciun român nu mai înţelege, nu mai tolerează şi nu mai suportă niciun politician care face doar jocuri de imagine”, a explicat Daniel Suciu.

Parlamentarul PSD a ţinut să puncteze că, de la 1 septembrie încoace „a dispărut un Beclean, sau un Năsăud sau în Sângeorz Băi”, odată cu decesul a peste 11.000 oameni numai din cauza CoVid.

„Nu este corect pentru români să tot criticăm. Nu-l voi iubi vreodată pe Klaus Iohannis, dar dacă facem politică şi dacă jurăm – parlamentari, primari, consilieri locali – că facem tot ceea ce ţine de noi pentru români, cred că PSD este dator să spună că avem oameni, soluţii şi dacă cineva vrea să scoată ţara din această criză profundă se poate baza pe PSD. Nu murim de dragul niciunui liberal, nu-i facem mai frumoşi decât sunt. Dacă se va lua decizia ca acest partid să intre la guvernare, o facem nu pentru Klaus Iohannis, nu pentru Cîţu, Rareş Bogdan, Raluca Turcan sau Robert Sighiartău, ci pentru ceea ce vedem şi trăim pe stradă, la locul de muncă, la şcoală, în spital. Nu ştiu care va fi rezultatul discuţiilor, dar nu pot să spun că resping din start o eventuală participare a PSD la guvernare doar pentru că ni s-au umflat procentele. Între procentele PSD şi dezastrul din România, aleg împreună cu foarte mulţi colegi din PSD să facem ce ne-a ajuta Dumnezeu ca să scoatem ţara din criză”, a menţionat Daniel Suciu.

În opinia sa, românii nu mai au răbdare cu politicienii atunci când trebuie să-şi plătească facturile, când e vineri şi nu ştie dacă duce copilul la şcoală luni, când operaţiile sunt amânate la mii de pacienţi etc.

„Dacă de prezenţa noastră contează un pic mai bine, o facem şi pe asta. Vedem ce se întâmplă la negocieri. (...) Cred că e mai important ce gândesc oamenii decât politicienii”, a mai spus Daniel Suciu.

Comentarii

05/11/21 16:17
Radu

Pe acesti PSD-isti nu-i interesează programul de guvernare a țării în conditii de criză. Scopul lor unic este să ajungă la ciolan. Dupa unele surse, la discuţiile cu liberalii liderii PSD au prezentat cu prioritate mai multe variante de împărţire a funcţiilor într-o guvernare cu PNL. Astfel, social-democraţii vor să meargă la Cotroceni cu propunerea ca Marcel Ciolacu să fie desemnat prim-ministru, având ca argument că PSD este cel mai mare partid parlamentar. Dacă această variantă nu va fi agreată de presedintele Iohannis, este luată în calcul şi situaţia în care Ciolacu să fie preşedinte al Camerei şi PSD să deţină o funcţie de vicepremier care i-ar reveni lui Vasile Dîncu. Mai exact, dacă preşedintele Klaus Iohannis îl va desemna premier pe Nicolae Ciucă, atunci PSD vrea vicepremierul şi Ministerul de Finanţe. Favorit pentru funcţia de vicepremier ar fi Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD care ar putea prelua şi Ministerul Culturii, iar la Ministerul de Finanţe, a fost discutat un singur nume în persoana viceguvernatorului BNR Leonard Badea. Pe lângă Finanţe şi Cultură, PSD îşi mai doreşte ministerul Transporturilor, pentru Sorin Grindeanu, ministerul Muncii, pentru Gabriela Firea, ministerul Sănătăţii, pentru Alexandru Rafila, şi ministerul Agriculturii, pentru tractoristul Paul Stănescu. In această situatie, preşedintele PSD Marcel Ciolacu s-ar multumi cu şefia Camerei Deputaţilor si ar accepta ca Florin Cîţu să fie preşedintele Senatului, adică al doilea om în stat.
Nimic despre programul de guvernare sau despre reformele obligatorii cu termene precise incluse in PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ (PNRR).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5