Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români: peste 2.200.000 de semnături

Câte semnături pentru susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis s-au adunat? 

Klaus Iohannis este candidatul pentru care au semnat cei mai mulţi cetăţeni ai Românei – peste 2.200.000.

Este un semnal de sprijin cât se poate de serios pentru prezidenţiale. Preşedintele Iohannis are, de departe, prima şansă. Nu doar toate sondajele o spun ci, iată, şi acest test de popularitate şi încredere realizata prin semnăturile de sprijin primite pentru candidatură.

 

Totuşi, numărul semnăturilor este un indicator important al sprijinului popular pentru candidatul nostru, Klaus Iohannis, al entuziasmului şi motivării zecilor de mii de voluntari, membri şi simpatizanţi liberali care s-au implicat în acestă campanie. Este o cifră care ne dă încredere, ne mobilizează  pentru bătălia care va urma.

Cum au performat filialele liberale la strâns de semnături? Câte s-au situat sub baremul impus de la Centru?   

Campania noastră de strângere de semnături a avut un prim şi mare atuu: Klaus Iohannis, un candidat puternic şi credibil, cel mai bun. Mulţi români au venit să semneze pentru Iohannis. A fost o mişcare dinspre români spre Klaus Iohannis şi spre noi, care ne-a bucurat.

În al doilea rând, campania de strângere de semnături şi precampania pentru prezidenţiale au arătat că PNL este în cea mai bună formă din ultimii ani. Moralul partidului este ridicat în urma dublei victorii din 26 mai, la europarlamentare şi la referedumul pentru justiţie iniţiat de preşedintele Iohannis. Altfel vezi lupta politică după asemenea victorii, cu un candidat puternic şi serios. Eşti mult mai motivat. 

Cunosc bine situaţia filialelor. Mobilizarea este peste tot. Vă dau un singur exemplu dintre multe altele. Noua garnitură de lideri de la Bucureşti a obţinut până la final, cu echipele lor de voluntari, peste 300 000 de semnături. Partidului i-a revenit tonusul, iar militanţilor dorinţa de a face politică activă, de a se apropia de oameni. Asta am văzut în teritoriu, inclusiv sau mai ales în judeţe dominate în trecut de PSD. Acolo am obţinut rezultate peste aşteptări la strângerea de semnături pentru Klaus Iohannis. A fost, până la urmă, o competiţie internă de cea mai bună factură, cu militanţi şi voluntari de toate vârstele care cred în ceea ce fac, pun suflet şi pasiune. Acesta este unul dintre câştigurile certe ale PNL din ultimele luni. 

 

Ce mesaje aţi primit de la românii care au semnat pentru Klaus Iohannis şi de la cei care nu au semnat? Ce a înţeles PNL din aceste mesaje?

Foarte mulţi dintre cei care au semnat consideră că preşedintele Iohannis oferă siguranţă, seriozitate, stabilitate şi garanţia că duce România în direcţia bună, a normalităţii. Mulţi apreciază faptul că preşedintele a apărat justiţia şi democraţia de furia PSD şi i-a împiedicat pe socialiştii lui Dragnea şi Dăncilă să-şi scape corupţii şi hoţii, că s-a împotrivit derapajelor economice şi bugetare ale guvernării PSD. Nu în ultimul rând, oamenii se simt bine reprezentaţi de preşedinte în exterior, apreciază că a pus România în primul rând al partenerilor strategici din Vest. Cât despre cei care au alte păreri despre Klaus Iohannis este dreptul lor şi datoria noastră de a-i convinge că lucrurile stau altfel, nu aşa cum le-a inoculat o puternică propagandă pesedistă ani la rând. Şi să sţiţi că tot mai mulţi dintre aceşti oameni au încept să-şi schimbe părerile.

În orice caz, lumea este sătulă până peste cap de proasta guvernare PSD. De aici şi exigenţe foarte mari ale românilor faţă de noi, PNL. Oamenii ne cer să fim în stare să guvernăm competent şi moral. Să nu venim cu alţi incompentenţi care să-i înlocuiască pe incapabilii de la PSD. Mulţi ştiu, au văzut sau au aflat despre realizările primarilor noştri, despre lupta noastră cu PSD, despre modernizarea, înnoirea şi deschiderea partidului din ultima vreme. Pentru ei PNL este soluţia normalizării, a raţiunii şi a realizărilor deja probate. Repet însă, exigenţele românilor faţă de noi sunt la cote foarte ridicate. De asta suntem conştienţi .

Încrederea oamenilor în Klaus Iohnnis şi aşteptările pe care le au de la noi ne obligă să ne ridicăm la guvernare la standardele unui parteneriat de care Preşedintele Iohannis  şi România au nevoie pentru realizarea României normale. PNL are datoria să îi dea preşedintelui Iohannis o guvernare compententă şi de caractere adevărate. O guvernare care va promova doar profesioniştii, oamenii care ştiu meserie şi lucrează în folosul comunităţii şi al cetăţenilor, nu în solda unor clici sau grupuri de şmecheri. Datoria PNL la guvernare este să ajute la regenerarea României morale, printr-o guvernare morală şi competentă. Să oprească degradarea valorilor. Să repună valorile, competenţele şi talentele la locul pe care îl merită în societate. 

Ce urmează după depunerea candidaturii lui Klaus Iohannis şi încheierea precampaniei? Cum va arăta, în continuare, campania prezidenţială a PNL şi care va fi implicarea lui Klaus Iohannis ?

Va fi o campanie serioasă şi dinamică, în acelaşi timp. Klaus Iohannis va fi prezent la toate evenimentele importante şi întâlnirile  regionale. Este campania domniei sale, cu susţinere şi implicare puternice ale PNL. Avem un parteneriat cu Klaus Iohannis, consolidat de victoria la referendum.  Este o campanie pentru profilul unui om de stat care pune România şi românii pe primul plan. 

Nu avem alt adversar decât PSD, cu toate rămăşiţele lui toxice de după era Dragnea. Sunt zile grele, cu situaţii cumplite agravate de incompetenţa şi nesimţirea guvernării PSD. Din această cauză, linia noastră de campanie va fi definită de seriozitate şi decenţă. 

PNL este unit, o singură echipă cu un lider neobosit - Ludovic Orban. Unit, cu toate generaţiile, cu experientă, înnoire şi competenţă. Modernizarea temeinică şi cu rost este la ordinea zilei în PNL. Se poate vedea şi în campania lui Klaus Iohannis. Cu multe feţe noi, tinere, cu noi lideri care au confirmat şi cu lideri cu experienţă, dar încă tineri şi ei. 

  

Klaus Iohannis si-a depus candidatura vineri, 20 septembrie 2019. Exact la cinci ani de la depunerea primei candidaturi – pe 20 septembrie 2014. Premeditare sau simplă coincidenţă? 

Coincidenţă. Dar, iată, una de bun augur şi semn de continuitate, dacă ne gândim la victoria din 2014. 

Sigur, dacă este să pomenim de date simbolice, vă reamintesc că startul strângerii de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis a fost dat pe 10 august, în Piaţa Universităţii. Exact la un an de când guvernul PSD a reprimat brutal mitingul de protest din Piaţa Victoriei. Este un angajament ferm al lui Klaus Iohannis şi al PNL că în România normală nu se va mai întâmpla aşa ceva, că niciun guvern al României nu va mai îndrăzni vreodată să reprime brutal manifestanţi paşnici.  

De asemenea, după aceste prezidenţiale urmează aniversarea a 30 de ani de la căderea comunismului. Prima candidatură a lui Klaus Iohannis a stat sub semnul împlinirii unui sfert de veac de când România devenise liberă. La 25 de ani de la căderea lui Ceauşescu şi în anii ce au urmat, preşedintele Iohannis a înfruntat şi înfrânt, cu tenacitate, tot ce a adunat mai rău postcomunismul – regimul lui Dragnea şi pe urmaşii lui. 

Astăzi, la 30 de ani de la sfârşitul comunismului, România are şansa de a încheia parcursul tranziţiei şi de a începe construcţia normalităţii. E timpul ca Republica tranziţiei haotice să ia sfârşit. 30 de ani i-au ajuns. Sfârşitul acestei Republici va veni odată cu plecarea guvernului Dăncilă şi sfârşitul PSD ca partid oligarhic şi partid-stat, aşa cum îl ştim. Va veni, sunt convins, o nouă Republică - a normalităţii şi moralităţii. Cu  Klaus Iohannis şi PNL

 

 

Comentarii

23/09/19 13:18
Vizitator

Motto:
"S-a spus -si nu fără temei- că ritmul biologic si ritmul istoric ar avea aceeasi cadenta , care se măsoară cu 30 de ani. Treizeci de ani sunt necesari ca o generatie nouă să apară si o mentalitate veche să dispară."
( Iuliu Haţieganu- în cuvinte înţelepte)

La inceputul anilor '90, Silviu Brucan afirma că românii vor avea nevoie de 20 de ani pentru a invata democratia, după ce timp de o jumătate de secol trăiseră sub dictatură. După cum se vede Brucan a fost prea optimist si n-a avut dreptate.
Prin urmare, la 30 de ani de la revolutie, ruptura de vechea mentalitate comunistă reprezintă prima conditie de a infăptui "România normală". Este o conditie necesară dar nu suficientă. Pentru ca dezideratul de campanie electorală a presedintelui Klaus Iohannis- acela de a construi "România normală", să devină realizabil este nevoie urgentă de 3 tipuri de reforme:
-reforma constitutională;
-reforma administrativ-teritorială;
-reforma morală, prin educatie.
Si mai e ceva. Cu prilejul ultimei vizite la Casa Alba, Preşedintele SUA Donald Trump i-a oferit lui Klaus Iohannis o şapcă cu sloganul "Make România great again" ( Să facem România mare din nou). De aceea, "România normală" nu poate fi concepută fără unirea cu Republica Moldova.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5