Deputatul Daniel Suciu: Vom plăti proiectul pentru restaurarea Bisericii de lemn din Dobricel

Parlamentarul  Daniel Suciu a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va susţine financiar realizarea proiectului pentru restaurarea Bisericii de lemn din Dobricel, în condiţiile în care autorităţile locale din Spermezeu nu se implică, iar parohia nu dispune de fondurile necesare.

„La Dobricel, voi plăti eu proiectarea pentru biserică, deoarece primarul nu poate face acest lucru. Este tot un monument istoric, cuprins pentru finanţare, dar primăria şi parohia nu au bani pentru proiectare. Primăria nu vrea să pună o sumă de 6000 lei şi ne ocupăm noi, adică eu, deputatul Daniel Suciu.

Este vorba despre o biserică extrem de veche în satul Dobricel, care este pe listă a Mitropoliei Vadului, Feleacului şi Clujului, pentru restaurare, dar nu se găsesc 6.000 lei pentru proiectare. Acelaşi inimos preot, care s-a ocupat de restaurarea multor biserici din Bistriţa-Năsăud, a inclus această biserică pe listă.

Primăria Spermezeu nu vrea sau nu are bani să susţină acest proiect, parohia de acolo, la fel, şi nu putem lăsa să se piardă o finanţare pentru că nu se găsesc 6.000 lei. Nu facem paradă, dar asta este”, a declarat deputatul Suciu.

Vechea biserică de lemn din Dobricel, comuna Spermezeu,  datează din anul 1744. Lăcașul are hramul „Sf.Arhangheli Mihail și Gavriil” (8 noiembrie) și figurează pe lista monumentelor istorice. Odată proiectul făcut, biserica ar urma să intre în programul finanţat de Institutul Naţional al Patrimoniului, ca şi alte unităţi d ecult de pe raza judeţului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5