Deputatul Diana Morar: Hărțuirea sexuală în școli devine infracțiune! Proiectul inițiat alături de colegi de la alte partide, adoptat cu unanimitate de Senat

Proiectul de lege „Zero Toleranță pentru Hărțuirea Sexuală în Școli și Universități", coinițiat de deputatul liberal Diana Morar, alături de Cătălin Teniță - deputat Reper, Maya Teodoroiu - deputată PSD și de Oana Murariu - deputată USR, a fost votat cu unanimitate de plenul Senatului! Hărțuirea sexuală in școli devine infracțiune, anunță deputatul Diana Morar.
"Unul din doi elevi și studenți din România a trecut prin cel puțin o formă de abuz sexual în liceu sau facultate, arată o cercetare finanțată prin programul Active Citizens Fund România. Același studiu arată că dintre aceștia 41% erau minori în momentul abuzului.
Cifrele sunt șocante. Și ne spun cât se poate de clar ca este nevoie să acționăm. Astfel ca acest proiect de lege, adoptat ieri de Senat, devine extrem de important și sper să fie adoptat rapid și de Camera Deputaților.
Inițiativa este rezultatul unui efort transpartinic de echipă, așa cum ar trebui să fie orice proiect gândit pentru siguranța copiilor noștri. Le mulțumesc tuturor colegilor parlamentari care au contribuit, doamnei ministra a Justiției, Alina Gorghiu pentru tot sprijinul și partenerilor din societatea civilă.", transmite deputatul Diana Morar.
Parlamentarul PNL BN a mulțumit colegului senator Cristian Niculescu Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice din Senat și tuturor colegilor parlamentari care și-au exprimat ferm angajamentul de a-i sancționa drastic pe cei care abuzează și hărțuiesc sexual copiii și tinerii în mediul școlar și academic.
"Hărțuirea sexuală distruge vieți. Imaginea de sine a tinerelor și tinerilor care sunt hărțuiți sexual de la vârste fragede, este profund afectată, iar voința lor de a-și urmări visele și de a-și exercita drepturile este știrbită. Credem că împreună îi putem ajuta să devină luptătoare și luptători, nu victime. Avem un prilej să ne unim și să ne asigurăm că toți copiii și tinerii din România pot învăța într-un mediu sigur și protejat.", declară deputatul Diana Morar.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5