Deputatul Diana Morar: Majorările salariale prevăzute se aplică doar pentru administrația locală, nu și parlamentarilor!

Deputatul PNL BN, Diana Morar, anunță că în Camera Deputaților, for decizional, a fost aprobată Ordonanța de Urgență a Guvernului privind unele măsuri fiscale, cu amendamentul că majorările salariale prevăzute se aplică doar pentru administrația locală, nu și parlamentarilor.
"Am votat pentru aceasta propunere. Așadar, vor crește indemnizaţiile persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul autorităţii publice locale (primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene), măsură obligatorie pentru a se putea majora salariile personalului din cadrul aparatelor de lucru, care se limitează la nivelul indemnizației de viceprimar/vicepreședinte.
Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar nu fuseseră majorate în ultimii doi ani, din cauza crizei generate de pandemie, iar contextul economic actual, odată cu problemele create de prețurile la energia electrică și gazele naturale, impunea acest lucru.
Indemnizațiile parlamentarilor nu se modifică", a explicat Diana Morar.

Potrivit parlamentarului bistri'ean, proiectul de lege reglementează acordarea, începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021, precum şi acordarea, începând cu luna august 2022, pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale şi pentru personalul care avansează în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă în perioada ianuarie-iulie 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna iulie 2022.

Comentarii

28/09/22 14:27
Iuliu

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care sunt mărite salariile aleșilor locali cu 10% de la 1 noiembrie 2022. Parlamentarii partidele din arcul guvernamental, adică PSD, PNL și UDMR, cu o perfidie inalificabilă s-au mobilizat pentru trece într-un ritm accelerat proiectul de lege prin care sunt crescute lefurile aleșilor locali, adică ale primarilor, viceprimarilor, președinților de CJ și vicepreședinților de CJ. In timp ce românii abia mai fac față scumpirilor , statul român va cheltui peste 25 de milioane de lei pentru majorările salariilor aleșilor locali . Mai exact, peste 8 milioane de lei lunar pentru cei 41 de președinți de consilii județene, 3.180 de primari, peste 40.000 de consilieri locali și 1.338 de consilieri județeni.
Nimic despre eficientizarea administratiei locale, prin reforma administrativ-teritoriala care să ducă la reducerea numarului de comune, desi peste 1.000 de UAT-uri nu-şi pot asigura din venituri proprii, cheltuielile de funcţionare şi a oferi servicii minimale pentru viaţa cetăţenilor: salarii, iluminat public, gospodărire. Toate stau cu mâna intinsă si se bazează pe transferuri de la bugetul central sau de la bugetul judeţean.
Vezi:https://propolitica.ro/2022/09/26/zaharie-pop-din-micestii-de-campie-vre...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5