Deputatul Dolha (PNL): Legea Camerelor Agricole, prioritate pe final de mandat

O nouă Lege a Camerelor Agricole, care spre deosebire de altele similare a trecut cu vot favorabil de Senat, e pe masa de lucru a Comisiei de agricultură, anunţă deputatuL liberal Stelian Dolha.

„Pentru că nu putem încheia această legislatură cu restanța unei legi viabile pe camerele agricole, dezbatem acest proiect și îl modificăm în regim de urgență într-o subcomisie specială, din care fac parte și care-și va începe activitatea săptămâna viitoare”, precizează parlamentarul PNL.

Deputatul PNL susţine că şi-ar fi dorit ca Executivul să dea aviz favorabil acestui proiect de lege și „să angajeze nevoia unei susțineri financiare (chiar și dacă nu vor face proiectul noului buget), pentru că aceste instituții fără o finanțare de cel puțin 3-4 ani nu pot funcționa”. Mai mult, Stelian Dolha ar fi vrut ca ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, „să vină, așa cum a promis la învestire dar și de câte ori a avut ocazia, cu proiectul unei legi funcționale a Camerelor Agricole, pe care îl considera prioritar”.

Dacă nu lăsăm o lege viabilă, care să le transforme in instituții viabile și cât mai departe de umbrela politicului, ne vom trezi în aceeași situație ca în urmă cu patru ani, când legea lăsată moștenire de fostul legislativ a generat eșecul de acum. Iar consecințele acestei bâlbîieli sunt cele pe care le știm: fermieri dezorientați, neinformați, care pierd oportunități și finanțări pentru că nu are cine să-i sprijine și să-i consilieze”, menţionează deputatul Dolha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5