Deputatul Dolha: O parte din sugestiile făcute în Comisia de agricultură, preluate de ministrul Irimescu

Deputatul Stelian Dolha, membru al Comisiei de agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, reamarcă, într-o postare pe pagina de facebook, faptul că o parte din recomandările făcute de parlamentarii liberali au fost preluate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Văd că Ministerul Agriculturii și-a publicat vineri prioritățile pe termen scurt. Mă bucur că o parte din sugestiile pe care le-am făcut eu și colegii mei liberali din Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților în întâlnirile cu ministrul Achim Irimescu se regăsesc în această listă de priorități.

Înțeleg că vom avea în dezbatere, în scurt timp la comisie Strategia Națională de Irigații, aceea strategie solicitată în repetate rânduri de liberali și pe care fostul ministrul Constantin n-a reușit să o închege înainte să vină cu legea irigațiilor în Parlament”, spune deputatul Dolha.

Potrivit acestuia, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a pus pe lista priorităților strategice și Camerele Agricole și un sistem eficient de consultanță agricolă.  „Dacă lucrăm împreună, adică în comisie,  alături de toți deputații o lege flexibilă și funcțională pentru Camerele Agricole poate reușim să depășim un obstacol de care ne-am lovit de 20 de ani încoace. Aștept însă ca proiectul ministerului să prevadă un sistem de subvenționare de la buget a acestor structuri până când vor putea deveni autonome și forme de co-finanțare care să le facă viabile ulterior”, a explicat parlamentarul bistriţean.

Stelian Dolha a ţinut să remarce şi „atenția specială acordată cercetării, fără de care agricultura românească n-are nicio șansă și intenția de reorganizare a Academiei de Cercetări Agricole, capitol care are și o alocare financiare, (înțeleg) de 95 de milioane de lei, iar termenul pentru a duce la bun sfârșit această provocare este iunie-octombrie 2016”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5