Stelian Dolha: Plăţile APIA ar purea începe, cel mai devreme, din 8 aprilie!

Deputatul Stelian Dolha, membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, susţine că termenul cel mai probabil pentru începerea plăţilor de către APIA, lansat de ministrul Achim Irimescu, este 8 aprilie. În ceea ce-*i priveşte pe crescătorii de animale, plăţile ar putea debuta în luna mai.

„Din păcate, 8 aprilie rămâne cel mai apropiat termen pe care ministrul îl poate asuma pentru începerea plăților direct pe 2016, iar în cazul crescătorilor de animale plățile nu vor începe decât în luna mai.

Din păcate, și în cazul acestui termen, obținut, potrivit ministrului Irimescu mai repede cu 20 de zile doar pentru că și-a asumat nişte proceduri, agricultorii vor avea probleme. Pentru că în februarie trebuie să-și plătească impozitele şi s-ar putea trezi mulți cu blocarea de conturi. Responsabilitatea conducerii APIA în acest caz este foarte mare. O dată pentru că n-au știut să prevadă că lucrurile se complică odată cu noul PAC , dar și pentru că n-au realizat că softul pentru plățile în avans blochează câteva luni noul soft, mult mai important pentru plățile propriu-zise”, precizează deputatul Dolha.

Pe agenda discuțiilor figurează și înființarea Camerelor Agricole funcționale de utilitate publică, înființarea unui unic fond mutual, dar și disfuncționalitățile din cele două agenții de implementare a fondurilor europene, APIA și AFIR. Reorganizarea de urgență a Direcțiilor de Agricultură, rămase nefuncționale, cu un număr insuficient de angajați este o altă problemă discutată în Comisia de agricultură a Camerei Deputaţilor.

 

Comentarii

03/02/16 17:02
alegator

Ce mai poveste... despre incompetenti care nu au putut anticipa...(deci caini surzi la vanatoare) si despre ceva termene pe care le anuntase ministrul de resort. Ca si deputat si membru in comisia de specialitate domnule Dolha Nichita Stelian ce ati facut dumneavostra ca agricultorii sa nu se confrunte cu aceasta penibila situatie..?! Ce ati facut ca impozitele pentru animale sa poata fi platite la primarii si nu la administratiile fiscale pentru a nu purta taranii pe drumuri?! Ce ati facut ca APIA sa fie o institutie functionala si mai putin birocratica si sa scape de unii fraieri care au invadat-o politic? Ca dor dumneavoastra onor parlament aveti drept de initiativa legislativa,legiferare si interpelarea ministrilor ca sa dregeti lucrurile rele. Pentru tarani este bine sa fie optimisti daca vor primi subventii prin mai, iunie, in aprilie vor primi iar explicatii despre softul scump care nu merge. Sa de-a Dumnezeu sa nu fie asa! Eu zic rusinica, domnule deputat din comisia de agricultura, filozof, pe care noi v-am ales sa fiti eficient, dar nu ati fost..., ba mai mult ne-ati tradat cu nerusinare si vointa electorala exprimata in 2012! Mai sunteti si activ in presa cu toate prostioarele ce le debitati aproape zilnic. Nu va este rusine?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5