Ministrul Agriculturii, prezent la Bistriţa, la a XVII-a ediţie a expoziţiei de ovine de la Viişoara

Duminică, la Viișoara, a avut loc cea de-a XVII-a ediţie a expoziţiei de ovine, coordonatorul şi „sufletul” acestui eveniment fiind Ioan Câmpian, preşedintele Federaţiei Romovis.

         Au dat curs invitaţiei Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, primarul Ovidiu Creţu,  icepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna, deputatul Stelian Dolha, subprefectul Terente Ciui, , dar şi oieri din mai multe judeţe, veniți într-un schimb de experiență. 

Crescătorii de oi din mai multe localităţi din judeţ s-au adunat la Viişoara, la cea de-a XVII-a ediție a expoziţiei de ovine, organizată de Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine din judeţul Bistriţa-Năsăud, ca să admire cele mai frumoase explemplare din rasa Ţurcană Albă, subvarietatea Băla de Bistriţa.

La această ediţie au participat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, specialişti din domeniu, cum ar fi Dan Botănoiu, şi mulţi, foarte mulţi crescători de ovine coordonaţi de „sufletul” acestei manifestāri. Tuturor felicitări şi pot spune că sunt bucuros pentru faptul că judeţul  Bistriţa-Năsăud se află în fruntea zonelor cu cei mai valoroşi crescători de ovine, atât în ceea ce priveşte numărul lor cât şi valoarea genetică”, precizează vicepreşedintele Alexandru Pugna.

Deputatul Stelian Dolha, membru al Comisiei de agricultură, consideră că evenimentul i-a oferit oportunitatea de a-i întâlni astăzi pe cei mai destoinici dintre oierii bistrițeni precum și liderii asociațiilor lor, cei care se zbat de atâta vreme pentru condiții mai bune pentru oierit. "Faptul că ministrul Irimescu a anunțat și la Bistrița că sectorul oieritului- printre cele mai vitregite în materie de subvenție - cu 4,5 euro pe cap de animal anul acesta, va beneficia de o creștere substanțială la 13 euro anul viitor, după notificarea Comisiei Europene, dar până la 24 de euro și chiar 27 euro pentru oaia de prasilă până în 2020 e un motiv de optimism, chiar și moderat", susţine deputatul Dolha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5