Deputatul Ioan Nelu Botiş (PDL), nemulţumit de o decizie a Guvernului Boc

Deputatul PDL, Ioan Nelu Botiş, vicepreşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, a prezentat, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor o declaraţie politică, exprimându-şi nemulţumirea faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.106/2009, prin care s-a diminuat cuantumul subvenţiei la energia termică.

,,Reprezint vocea cetăţenilor municipiului Bistriţa în Parlamentul României şi transmit ori de câte ori este cazul, atât mulţumirile, cât şi neajunsurile din viaţa de zi cu zi a bistriţenilor. În ultima perioadă am constatat că tot mai multe persoane sunt nemulţumite de diminuarea cuantumului la subvenţia de energie termica de la 615 la 425 lei. În plină criză economică şi în faţa unei ierni care nu se anunţă a fi foarte blândă, nu este momentul de a reduce ajutorul de încălzire, ajutor pe care se bazează mii de familii din întreaga ţară. Astfel că, solicit Guvernului României să revină la Ordonanţa de Urgenţă 106/2009 prin care s-au stabilit procentele de compensare pentru factura de energie termica în funcţie de venitul pe membru de familie”, a declarat deputatul PDL Ioan Neu Botiş.

Botiş a mai spus că, în situaţia în care Guvernul rămâne pe poziţia stabilită iniţial prin OUG 106/2009, va propune în plenul Camerei Deputaţilor o iniţiativă legislativă sau un amendament, prin care solicită creşterea plafonului ajutorului de încălzire pentru perioada noiembrie 2009-martie 2010, la 700 lei, venit mediu lunar pe membru de familie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5