Deputatul PD-L Ioan Nelu Botiş susţine menţinerea Şcolilor de Arte şi Meserii

Ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul PD-L Ioan Nelu Botiş a făcut o declaraţie politică referitoare la avantajele menţinerii Şcolilor de Arte şi Meserii. În pledoaria supusă dezbaterii parlamentare, Botiş a susţinut menţinerea acestei forme de învăţământ, deoarece Şcolile de Arte şi Meserii pregătesc absolvenţi pe diferite specializări, absolvenţi care reuşesc să se integreze mai uşor pe piaţa muncii.

„În ultimii ani, tot mai mulţi tineri au fost pregătiţi în diferite profesii care nu se regăsesc pe piaţa muncii, integrarea lor în muncă devenind o problemă socială. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a emis ordinul prin care s-a aprobat pentru anul 2009-2010, planurile-cadru pentru învăţământul preuniversitar. Acest nou plan presupune transformarea Şcolilor de Arte şi Meserii în licee cu profil tehnologic. În acest caz, consider că elevii nu mai au posibilitatea de a obţine o calificare într-o anumită meserie”, a declarat deputatul PD-L.

Cu experienţa unui fost director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Botiş consideră că structura învăţământului trebuie adaptată la cerinţele actuale ale pieţei muncii, şi să nu fie experimentate noi forme de pregătire profesională fără legătură cu cerinţele economice actuale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5