Iniţiativele legislative ale lui Botiş încep să prindă contur

La începutul lunii mai va fi prezentată în Parlament, legea formării profesionale continue. Această lege a stat la baza programului electoral legislativ al deputatului PD-L Ioan Nelu Botiş, în acelaşi timp, vicepreşedinte al Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor.

„Am stabilit deja un calendar de lucru cu secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Marius Lazăr. La începutul lunii mai va fi prezentat în parlament, noul proiect de lege al formării profesionale continue. Noua lege propune un cadru instituţional coerent privind responsabilităţile, cooperarea şi conlucrarea instituţiilor şi a partenerilor sociali în scopul asigurării calităţii şi oportunităţilor de acces la formarea profesională continuă. Legea poate genera o mai bună conexiune între sistemul de formare şi cerinţele pieţei muncii, dar şi o convergenţă şi armonizare cu practica şi exigenţele europene în domeniu”, a precizat deputatul PD-L, Ioan Nelu Botiş.

Potrivit lui Botiş, succesul legii poate fi dependent de dinamica şi echilibrul contribuţiilor la resursele financiare necesare sistemului de formare profesională continuă. Este vorba atât de contribuţiile angajatorilor şi ale angajaţilor cât şi de suportul prin fonduri guvernamentale sau prin alocaţii de la Fondul Social European. „Deja două puncte ce îmi aparţin au fost acceptate, şi astfel vor beneficia de cursuri de formare profesională gratuite şi persoanele care se întorc din concediul de maternitate”, a completat vicepreşedintele Comisiei pentru Muncă şi Protecţie socială a Camerei Deputaţilor, Ioan Nelu Botiş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5