Finanţări nerambursabile pentru întreprinderile mari

Conform Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competivităţii Economice”, pot solicita finanţare nerambursabilă, în cadrul acestui domeniu de intervenţie, întreprinderile mari, care au peste 250 de angajaţi sau realizează o cifră de afaceri anuală netă de peste 50 de milioane de euro, sau deţin active totale nete care depăşesc 43 de milioane de euro. Activităţile proiectului trebuie să fie încadrate în industria extractivă, industria prelucrătoare, distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare, construcţii.

Alocarea financiară pentru primul apel de proiecte este de 215 milioane lei. Valoarea maximă a finanţării nerambursabile acordate pentru un proiect este de 18,5 milioane lei, dar nu mai multe de 5 milioane de euro, echivalent în lei la cursul BNR, din data semnării contractului de finanţare. Finanţarea nerambursabilă este în proporţie de 40 pentru solicitanţii din regiunea Bucureşti Ilfov, şi de 50 % pentru solicitanţii din celelalte regiuni.

Deputatul PD-L Ioan Nelu Botiş a adresat, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, o întrebare către Adriean Videanu, ministrul Economiei, şi către Gheorghe Pogea, ministrul Finanţelor Public.

Botiş cere celor doi miniştri să analizeze în ce măsură există posibilitatea de a sprijini direct sau prin intermediul fondului de garantare, întreprinderile mari din anumite sectoare economice.

„Explicit, vă rog să analizaţi posibilitatea de a sprijini întreprinderile mari prin măsuri financiare orientate spre garantarea creditelor accesate de aceste întreprinderi din băncile româneşti”, a declarat deputatul PD-L.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5