Deputatul Iurişniţi se alături proiectului de amenajare a bibliotecii din Arcalia

     Deputatul Cristina Iurişniţi a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că se alătură proiectului lansat de preotul paroh Ovidiu Toma, „Raftul cu poveşti”, de amenajare şi dotare a bibliotecii din Arcalia.

„Am şi contribuit cu o donaţie pentru amenajarea şi dotarea acestei biblioteci şi-i invit pe bistriţeni şi pe cei care sunt apropiaţi de carte, care apreciază cititul cărţilor, această „zăbavă nepreţuită”, cum spunea cronicarul Miron Costin, să sprijine proiectul. În fiecare zi, în fiecare an ar trebui să ne preocupe cititul cărţilor, dar este foarte bine că s-a dat acest mesaj societăţii româneşti în anul 2019. Doar un român din cinci mai citeşte o carte sau ştie să dea un titlu de carte pe care a citit-o în ultimul an. Suntem ţara cu cele mai mici achiziţii şi cel mai mic fond de carte. În ultimii ani au dispărut 2000 de biblioteci, ceea ce este regretabil”, a declarat Cristina Iurişniţi.

*** 

Comunitatea civică RO100 Bistrița în parteneriat cu Școala Gimnazială Șieu Magheruș și cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Arcalia la inițativa preotului paroh Ovidiu Toma, au demarat proiectul „Raftul cu povești” – amenajare și dotare bibliotecă în localitatea Arcalia.

Valoarea estimativă pentru dotarea cu mobilier este de 4000 lei. Acum ai ocazia și tu să adopți un raft cu povești! Pentru donațiile peste 250 RON raftul va fi personalizat cu o plăcuță metalică gravată cu numele tău. Cărțile sunt binevenite, mai ales cele care se adresează în special copiilor.

Donațiile in lei se pot face în contul:
Asociația Platforma România 100
IBAN: RO18 BTRL RONC RT03 8695 000D cu specificația: ”Raftul cu povești”
Pentru donații în euro, contul este: RO48BTRLEURCRT0386950002 cu specificația ”Raftul cu povești - RO100 Bistrița”
Pentru mai multe informații ne puteți contacta la adresa de email: [email protected] și la numărul de telefon 0788313104. 


Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5