Deputatul liberal Robert Sighiartău, alături de o delegație parlamentară, în SUA

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, a efectuat o vizită în Statele Unite ale Americii, alături de o serie de parlamentari români. Parlamentarul bistrițean s-a întâlnit atât cu oficiali SUA, cât și cu diaspora românească, Ambasada României în Statele Unite ale Americii și ambasadorul Andrei Muraru punctând câteva dintre evenimentele la care au participat parlamentarii români.

“Crezul nostru comun este pacea - acest lucru a avut ecou în tema Micului dejun național de rugăciune din acest an și în discursul președintelui Biden în fața liderilor din peste 130 de țări, cărora li s-au alăturat reprezentanții Congresului și Administrației”, a scris ambasadorul Andrei Murrau, care s-a alăturat acestui eveniment cu delegația parlamentară din România - deputatul Ștefan Musoiu, deputatul Ben Oni Ardelean, deputatul Alexandru Muraru și deputatul Robert Sighiartău.

         De asemenea, alături de Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, delegația din care a făcut parte deputatul Robert Sighiartău a participat la cea de-a doua gală anuală a Asociației Române de Trucking din America de Nord – Romotana, cel mai amplu eveniment al comunităţii de camioane româno-moldoveneşti din SUA şi Canada.  Evenimentul a avut un nivel înalt de participare: membri ai Congresului, reprezentanți ai Guvernului SUA, membri ai Guvernelor României și Moldovei, membri ai corpului diplomatic acreditat la Washington.

         De asemenea, delegația parlamentară a României s-a întâlnit și cu alți repreyentanți, pentru a discuta „despre situația securității regionale, determinarea noastră de a continua să oferim ajutor Ucrainei, despre multiplele domenii de cooperare pe care le putem urmări la nivel de stat și despre modalitățile de creștere a nivelului nostru de diplomație parlamentară”, potrivit Ambasadei României în SUA.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a găzduitun dejun de lucru cu participarea Dr. Alina Polyakova, președintele și CEO al Center for European Policy Analysis (CEPA) și a doamnei Catherine Sendak, director pentru securitate transatlantică în cadrul CEPA. La discuție au participat membrii Parlamentului României - Ștefan Mușoiu, Ben-Oni Ardelean, Alexandru Muraru și Robert Sighiartău.

Discuția a prilejuit un schimb de opinii privind securitatea euro-atlantică, cu accent asupra evoluțiilor de securitate din regiunea Mării Negre, situația din Ucraina și perspective. Ambasadorul Muraru a plasat un accent particular asupra perspectivelor implementării mandatului Congresului SUA stabilit prin legea autorizării bugetului apărării privind elaborarea de către Administrația SUA a unei Strategii privind securitatea și dezvoltarea regiunii Mării Negre, inclusiv asupra cadrului de acțiune pentru generarea de proiecte concrete în beneficiul regiunii.

Sursa foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii - facebook

Robert Sighiartău - facebook

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5