Rezoluție dedicată României în Congresul SUA, la împlinirea a 25 de ani a Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite. Deputaţii Daniel Suciu şi Bogdan Ivan, la Washington!

O rezoluție dedicată României a fost introdusă în Congresul SUA, la împlinirea a 25 de ani a Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, documentul reafirmând legăturile apropiate dintre cele două țări, „bazate pe un angajament comun față de libertate, democrație, statul de drept și prosperitate economică”.
Mai mulți membri ai Senatului și ai Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite au fost prezenți și au adresat câteva cuvinte la evenimentul organizat în clădirea Capitoliului cu prilejul introducerii rezoluției în Congres, atât republicani – senatorul Rob Portman, reprezentanții Mike Turner (copreședinte al Grupului de Prietenie cu România și liderul republican al Comitetului pentru Intelligence), Michael McCaul (liderul republican al Comitetului pentru Relații Externe), Robert Aderholt, cât și democrați – reprezentanții Eric Swalwell, Bill Keating (președinte al subcomitetului pentru Europa, energie, mediu și cyber din cadrul Comitetului pentru Relații Externe), Elissa Slotkin, John Sarbanes, printre alții, precizează sursa citată.

De partea română, cei care au adresat câteva cuvinte în cadrul evenimentului organizat la Capitoliu au fost Ben-Oni Ardelean (PNL), vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților și Ana Cătăuță (PSD), vicepreședinte al Grupului PRO-America din Camera Deputaților. Aui fost prezenți, din partea Parlamentului României, Daniel Suciu (PSD), Alexandru Muraru (PNL), Sabin Sărmaș (PNL), Sorin Moldovan (PNL), Bogdan-Gruia Ivan (PSD).
"25 de ani de parteneriat strategic România-SUA. Nu este vorba despre ce poate face SUA în acest parteneriat, ci despre ce pot face împreună România și SUA pentru țara noastră și regiunea Mării Negre.
Congresul Statelor Unite a ratificat Rezoluția declarată împlinirii a 25 de ani de parteneriat strategic cu România! România este cel mai bun prieten și aliat al SUA, cel puțin din regiunea Mării Negre, iar Statele Unite reprezintă garanția stabilității militare a României în aceste momente tulburi.
Viitorul nostru ca țară poate fi construit doar pe baza modelul occidental de organizare a democrației și pe promovarea intereselor și identității național. Statele Unite reprezintă cu brio acest model spre care și țara noastră a făcut pași serioși!
A fost o onoare să reprezint, în acest moment crucial România, alături de mai mulți colegi deputați dar și Partidul Social Democrat.
Am avut discuții foarte productive despre rolul României în aceste momente delicate cu congressmani ai Partidului Republican – senatorul Rob Portman, Mike Turner (copreședinte al Grupului de Prietenie cu România și liderul republican al Comitetului pentru Intelligence), Michael McCaul (liderul republican al Comitetului pentru Relații Externe), Robert Aderholt, precum și cu aleși ai Partidului Democrat - Eric Swalwell, Bill Keating (președinte al subcomitetului pentru Europa, energie, mediu și cyber din cadrul Comitetului pentru Relații Externe), Elissa Slotkin și John Sarbanes.
Felicit Grupul de “ProAmerica” din Camera Deputaților pentru munca de diplomație derulată în raport cu Statele Unite precum și Ambasada României la Washington DC pentru organizarea impecabilă a acestui eveniment", a declarat deputatul Bogdan Ivan.

Textul complet al rezoluției poate fi accesat pe site-ul Congresului: https://www.congress.gov/.../hres.../BILLS-117hres1222ih.pdf.

Comentarii

26/07/22 16:19
just

Ei -câteva cuvinte,eu unul singur -„viza”!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5