În viziunea PSD,

Deputatul Oltean - “cal”, deputatul Botiş – “pion” în partida de şah Băsescu-Blaga

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, deputatul Radu Moldovan, susţine că, în acest sfârşit de săptămână, opinia publică va asista la “o partidă împotriva României”, pe tabla de şah a războiului din PDL fiind “echipele Udrea Băsescu” şi “echipa baronilor lui Blaga”.

Radu Moldovan a prezentat ieri un material de peste 90 de pagini care cuprinde materiale de presă prin care sunt prezentate anumite cazuri de corupţie, ilegalităţi sau trafic de influenţă comise de membri de marcă ai PDL. Potrivit deputatului social-democrat, documentul realizat de o echipă PSD la nivel naţional confirmă că “oricare dintre tabere ar câştiga la Convenţia Naţională, niciuna nu ar urmări interesul public, ci doar interese de sistem mafiot, de drenare a banului public”.

“Rege este preşedintele Traian Băsescu, iar regină este Elena Edrea. Blaga nu are nici rege şi nici regină. De aceea, nu are cum să câştige”, a explicat parlamentarul bistriţean. “Turele din PDL” sunt Adriean Videanu – Sorin Frunzăverde şi Gheorghe Falcă – Sorin Blejnar, iar “caii” sunt reprezentaţi de Ioan Oltean- Gheorghe Flutur, Cezar Preda – Romeo Raicu. Nu în ultimul rand, “nebunii” sunt Vasile Blaga – Radu Berceanu şi Emil Boc-Roberta Anastase. În document sunt menţionaţi câte opt “pioni” pentru fiecare tabără, ex-ministrul Ioan Botiş fiind unul dintre “pionii” pe care îi are la dispoziţie “regele” Traian Băsescu.

În materialul PSD, vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, deputatul Ioan Oltean, i se aduc trei acuzaţii. În primul rand, social-democraţii îi impută “traficul de influenţă în favoarea firmei Beny Alex, intermediar pe piaţa de energie”, că “face bani din energie verde” şi că “şi-a montat oamenii în posturi cheie din Capitală”, în discuţie fiind doar Ioan Botiş.

Pentru “pionul” Ioan Nelu Botiş, acuzaţiile vizează “fraudă cu fonduri europene, conflict de interese (în atenţia DNA)”, “secretizarea ilegală a informaţiilor publice legate de proiectele finanţate din bani europeni”, “afaceri dubioase în domeniul ocupării forţei de muncă” şi faptul că este “în topul parlamentarilor cheltuitori”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5