“Relansarea activităţii guvernamentale” – epica discuţiilor dintre Traian Băsescu şi liderii PDL

Vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, susţine că principala temă de discuţie la întâlnirile dintre preşedintele Traian Băsescu cu liderii PDL şi/sau grupurile parlamentare a vizat “construirea unei strategii de relansare a activităţii guvernamentale”.

“Mi se pare absolut normală o asemenea întâlnire şi o colaborare dintre preşedintele României şi principalul partid de guvernământ, având în vedere că sunt doi factori politici care s-au angajat în faţa opiniei publice din România în vederea realizării a numeroase obiective comune. (…)S-a apreciat că este nevoie de o întâlnire pentru a studia modalităţile prin care activitatea guvernamentală să poată fi revigorată”, a precizat liderul democrat-liberal.

În ceea ce priveşte posibilitatea schimbării premierului, Ioan Oltean a recunoscut că au fost discutate mai multe variante de lucru care nu pot fi definitivate până nu va exista un consens, inclusiv din zona UDMR, adică după Congresul etnicilor maghiari. Liderul PDL a recunoscut, totuşi, că Emil Boc “are o încărcătură negativă” pe care o transferă către PDL, dar s-a ferit să-l debarce din funcţie. Deputatul Oltean rămâne fanul ideii unui “premier politic”, dar, dacă va fi cazul, va accepta şi va susţine un premier independent.

Demnitarul bistriţean a precizat că în perspectiva apropiată nu este prevăzută realizarea unei remanieri guvernamentale, deşi sunt ministere unde treaba cam “scârţâie”. Oricum, nu la Muncă, unde ministrul Botiş îşi face treaba ca la carte, ira, dacă ar fi un sondaj în rândul PDL, bistriţeanul ar fi în TOP 3. Una peste alta, “Boc şi Botiş vor deveni eroi” pentru reformele curajoase şi profunde pe care le fac, iar copiii noştri vor auzi despre ei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5