Deputatul Robert Sighiartău: Curse școlare gratuite pentru elevii din învățământul primar!

Curse școlare gratuite pentru elevii din învățământul primar! Deputatul Robert Sighiartău a propus o inițiativă legislativă care susține accesul egal la educație și siguranța copiilor în drumul spre școală, care a devenit Legea Legea nr.249/2021.
"Pentru că siguranța copiilor noștri este o prioritate, am luat măsuri concrete pentru a facilita transportul în siguranță al elevilor din învățământul primar la școală. Legea 249/2021, inițiativă legislativă susținută în campania noastră Viață pentru România, prevede că din anul școlar 2022/2023, elevii din învățământul primar de stat, particular sau confesionale, din orașele și municipiile României, vor beneficia de curse școlare gratuite.
Acest proiect de lege are un impact major asupra vieții copiilor noștri și asupra comunităților din care aceștia fac parte. Reducem presiunea pe timpul părinților, contribuim la decongestionarea traficului, iar copiii vor fi transportați în condiții de siguranță, fără riscul de a fi expuși la pericolele străzii.
Este important să subliniem că această inițiativă legislativă vine în sprijinul familiilor cu venituri reduse și care nu își pot permite să plătească transportul copiilor la și de la școală. Bugetul de stat va acoperi cheltuielile pentru aceste curse școlare, prin transfer către unitățile administrativ-teritoriale. Astfel, asigurăm accesul egal la educație și contribuim la reducerea inegalităților sociale", motivează acest demers parlamentarul bistriţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5