Deputatul Suciu: Nu, nu e cazul Stelian Dolha să devii demagog!

Vicepreşedintele Partidului Social Democrat Bistriţa-Năsăud, deputatul Daniel Suciu, consideră că declaraţiile deputatului liberal Stelian Dolha – „Guvernul echilibrează bugetele localităţilor cu un algoritm socialist” – reprezintă nu doar o critică, ci ipocrizie şi demoagogie. Social-democratul Suciu susţine că amendamentul prin care a fost schimbat modul de echilibrare a bugetelor locale a fost votat de liberali în Comisia de buget-finanţe.

“Pot înțelege că orice initiaţivă a Guvernului poate fi criticată. De fapt, aceasta este noua meserie a deputatului Dolha. Nu pot înțelege ipocrizia. Și demagogia. Da, amendamentul la buget care scoate consiliile județene din ecuația împărțirii fondurilor schimbă radical filozofia bugetară în România. Da, în prima etapa a împărțirii bugetului, 18 primarii din județ nu primesc bani. Dar e doar prima etapă, nicio primărie nu va avea dificultăți financiare.

Dar, de se spun despre demagogie și ipocrizie? Pentru ca amendamentul acesta a fost votat, în unanimitate de liberalii, colegi de-ai lui Dolha în comisia de buget finanțe. Și citez: "Este pentru prima dată când se face dreptate comunelor sarace" - Constantin Dascălu, deputat PNL, când a justificat votul partidului pentru amendament. Citez din nou: "Noua regulă asigura funcționarea tuturor unităților administrativ teritoriale. Vechea formulă era ineficientă, depindea de pixul preşedintelui de consiliu judeţean" - Gheorghe Dragomir, deputat PNL, membru al Comisiei de buget- finanțe”, precizează deputatul Daniel Suciu.

Parlamentarul PSD recunoaşte că „cele 18 primării nu se pot descurca doar cu propriile venituri”.

„Și nu vor rămâne aşa. Nu sunt de acord cu minciuna de a fi apărătorul celor năpăstuiți în condițiile în care ai votat această regulă. Tu și colegii tăi.

Nu, nu e cazul Stelian Dolha să devii demagog. De fapt, la ce să mă aștept de la partidul care a atacat la Curtea Constituțională bugetul pe baza unor amendamente depuse tot de ei...”, concluzionează Daniel Suciu.  

***  

         Deputatul Stelian Dolha susţine că „bugetul anului 2015 a reuşit o performanţă notabilă: a lăsat fără banii de dezvoltare tocmai primăriile harnice, care au muncit cu spor anul trecut, au atras investiţii şi şi-au făcut planul la încasări din taxe şi impozite”. Copreşedintele PNL BN declară, într-un comunicat de presă, că “mai bine de 300 de primării din toată ţara tocmai din localităţile cu potenţial, s-au trezit că nu-şi pot finanţa proiecte în 2015, că nu pot plăti cofinanţări, iar planurile pe care şi le-au făcut pentru anul în curs nu mai sunt valabile”. 

Cei care nu se descurcă an de an vor avea anul acesta mai mult decât pot duce, iar ceilalţi, care ştiau cât decât pe ce pot conta s-au trezit cu planurile spulberate şi cu bugete chiar de zece ori mai mici”, menţionează deputatul PNL.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5