Deputatul Daniel Suciu pe tema politizării funcţiilor de prefect şi subprefect: Ipocriţi au fost cei de la PNL şi USR, ipocriţi au rămas

Deputatul social-democrat Daniel Suciu a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, ipocrizia actualilor guvernanţi pe tema (de)politizării funcţiei de prefect şi subprefect. Acesta a menţionat că, în 2018, a fost constituită o comisie parlamentară pentru elaborarea forului administrativ, în care s-a decis cu majoritate ca funcţia de prefect să redevină una de demnitate publică, cei mai vehemenţi critici fiind cei de la PNL şi USR. Suciu l-a citat inclusiv pe liderul Ludovic Orban, care spunea că politizarea funcţiilor ar însemna „un abuz şi o grosolănie îndreptată împotriva Corpului funcţionarilor publici”.

         „În anul 2019, în mandatul meu de ministru, am dat ordonanţă de urgenţă pentru Codul Administrativ. Intenţia mea – şi o spun foarte clar – a fost să introducem în Codul Administrativ şi acest element tehnic, că prefecţii şi subprefecţii redevin demnitari publici, doar că toţi juriştii din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul Justiţiei mi-au spus că nu putem lua o asemenea măsură prin ordonanţă de urgenţă, că e neconstituţional. Oare cum dl. Stelian Ion, ministrul Justiţiei, care infiera adoptarea Codului Administrativ prin ordonanţă de urgenţă spunea că nu se poate aşa ceva, iar acum aceiaşi jurişti şi specialişti i-au dat undă verde pentru a politiza funcţiile”, a declarat Daniel Suciu.

         Parlamentarul PSD a precizat foarte clar că este o măsură pe care şi PSD ar fi adoptat-o tocmai pentru a ieşi dintr-o „ipocrizie evidentă”, dând ca exemplu situaţia din judeţul nostru.

         „Cine a crezut vreodată că domnul Stelian Dolha, care s-a angajat pe blat la Senat ca să poată deveni prefect, a devenit poltician şi a candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, iar ulterior a devenit apolitic sau înalt funcţionar public? La fel şi cu domnul Curteanu care s-a angajat deja la celebra fabrică de funcţionari publici de la Sângeorz Băi ca să devină subprefect. Sunt politicieni şi asta este, doar că nu pot să nu remarc cum săreau în sus de îşi rupeau cămăşile de pe ei şi cum acum ne spun senin că e firesc să facă acest lucru prin ordonanţă de urgenţă. (...) Oricum statutul de înalt funcţionar public nu l-a oprit nici pe domnul Dolha şi nici pe alţii să abordeze politic primarii nici înainte de campanie şi nici după. Aşa ştim o treabă cu domnul Dolha, doar că ipocriţi au fost cei de la PNL, ipocriţi au rămas, şi cei de la USR”, a concluzionat Daniel Suciu.  

 

Comentarii

31/01/21 16:32
Radu

Motto:
„Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“
(Zicală populară)

Acest Daniel Suciu, un neica-nimeni se laudă cu faptul că în timpul mandatului său de ministru, din anul 2019 a dat ordonanţă de urgenţă pentru Codul Administrativ. Dacă ai putină minte nu te lauzi cu adoptarea unei legi atat de importantă cum este Codul Administrativ, prin Ordonanță de Urgență ocolind o dezbatere in Parlament care este forul legislativ al țării. De fapt, Codul Administrativ despre care vorbeste individul, este o porcărie prin care principalul scop era introducerea de pensii speciale pentru alesii locali desi există decizii ale CCR din anul 2016 prin care s-a stabilit că pensiile speciale pentru aleșii locali sunt neconstituționale.
Acesta este adevăratul motiv pentru care adoptarea Codului Administrativ de către guvernul Dăncilă s-a facut prin Ordonanță de Urgență, ocolind Parlamentul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5