Prefectul Stelian Dolha: Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud devine cea mai importantă instituţie din acest judeţ. E corespondentul Guvernului în teritoriu!

Palatul Administrativ a găzduit, astăzi, ceremonia de depunere a jurământului de către prefectul și subprefecții județului Bistrița-Năsăud.  Guvernul a adoptat miercuri hotărâri cu privire la eliberarea din funcţie a tuturor prefecţilor şi subprefecţilor din judeţele României  şi numirea de prefecţi şi subprefecţi. Astfel, au fost adoptate hotărâri privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Bistrița-Năsăud de către Stelian Dolha, respectiv a funcţiei publice de subprefect al județului Bistriţa-Năsăud de către Eugen-Dicones Curteanu.  

         Ulterior, a fost adoptată Hotărârea Guvernului privind numirea lui Nechita-Stelian Dolha în funcţia de prefect al județului Bistriţa – Năsăud, Hotărârea Guvernului privind numirea lui Toth Attila-Lorand în funcţia de subprefect al județului Bistriţa – Năsăud şi Hotărârea Guvernului privind numirea lui Décsei Atilla-Lehel în funcţia de subprefect al județului Bistriţa – Năsăud.

Prefectul Stelian Dolha a precizat că este un eveniment cu încărcătură simbolică, chiar dacă este vreme de pandemie şi a mai trecut prin astfel de momente. „De fiecare dată, depunerea jurământului o fac cu aceeaşi responsabilitate pentru locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud. (...) E un lucru firesc care se întâmplă astăzi în judeţul Bistriţa-Năsău. Actul guvernamental, partidele care şi-au asumat guvernarea în România – PNL, Alianţa USR PLUS şi UDMR – au corespondent reflecţie în judeţul nostru. Cred că, începând de astăzi, Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud devine cea mai importantă instituţie din acest judeţ. E corespondentul Guvernului în teritoriu cu cele trei partide politice reprezentate la nivel de vârf”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

          Acesta a subliniat faptul că funcţiile de prefect şi subprefect sunt de demnitate publică, încheindu-se o perioadă „de ipocrizie politică”. „La fel cum sunt numiţi miniştrii, secretarii de stat, la fel trebuie să fie numiţi prefecţii şi subprefecţii judeţului. Asta înseamnă normalitate”, a adăugat prefectul Dolha.

          În mesajul său, acesta i-a mulţumit fostului subprefect Eugen Curteanu pentru colaborarea foarte bună, prin faptul că a adus un plus instituţiei prin experienţa lui juridică. „Eu cred că drumurile noastre converg în continuare. Noilor subprefecţi le spun că urmează o perioadă, ani, în care lucrurile nu o să fie simple, pandemia încă nu s-a terminat, suntem la vaccinul cu numărul un milion, dar urmează în judeţul nostru să deschidem noi centre şi să continuăm vaccinarea pentru că e şansa noastră”,  a precizat Stelian Dolha. 

Subprefectul Lorand Toth a precizat că vine cu un suflu nou. „În primul rând, îmi doresc să performez şi aici aşa cum am performat în mediul privat. Primul lucru care trebuie implementat în judeţ este programul de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR. În al doilea rând, trecem printr-o perioadă dificilă şi trebuie să ne axăm pe combaterea pandemiei. Este un eveniment măgulitor. Este prima dată când depun jurământul pentru Instituţia Prefectului, pentru Guvern. Sper să fim o echipă unită”, a spus Lorand Toth.

 Lorand Toth, în vârstă de 37 de ani, este de profesie inginer constructor, fiind implicat în numeroase proiecte și lucrări. Din punct de vedere politic, este artizanul formării grupului USR Bistrița-Năsăud încă din anul 2016, formaţiune al cărei preşedinte a fost.

          Subprefectul Decsei Attila a menţionat că această funcţie este o onoare pentru el, dar şi pentru comunitatea maghiară din judeţul Bistriţa-Năsăud. „Sper din tot sufletul şi sunt convins că mă voi implica în tot ceea ce înseamnă atribuţii la nivel de subprefect. Sunt convins că cele trei partide care sunt la guvernare vor face lucruri minunate în acest judeţ. Aceasta este şi datoria noastră, de a implementa programul de guvernare, atât la nivel local, judeţean, cât şi naţional. Campania electorală s-a terminat şi sunt convins că tot ce vom face de acum încolo, mai ales pe plan de dezvoltare, de implicare, nu trebuie să aibă culoare politică. Trebuie să fim o echipă. Cred că vom face o echipă bună care va pune cetăţeanul pe primul loc. Având în vedere şi contextul pandemiei, trebuie să fim uniţi, alături de oameni şi să avem grijă unii de ceilalţi”, a punctat Decsei Attila.  

Decsei Atilla are 42 ani, este președintele Organizației Județene UDMR Bistrița-Năsăud, din anul 2010. Este absolvent al Facultăţii de Chimie și Inginerie Chimică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, cu master în domeniul Științei Mediului. În 2020 a fost ales consilier județean și președinte al Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Ca inginer șef al Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistriţa-Năsăud a acumulat experiență în activitatea specifică, aferentă Colegiului Prefectural și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5