Prefectul Stelian Dolha: Voi fi un prefect implicat, şi nu unul de decor. Avem nevoie de un judeţ care să facă performanţă

Şefi de instituţii militarizate din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, directori de instituţii deconcentrate, primari, consilieri judeţeni sau locali, membri ai Partidului Naţional Naţional au participat la ceremonia de depunere a jurământului de către prefectul Stelian Dolha.

După citirea  Hotărârii de Guvern privind exercitarea cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Bistrița-Năsăud de către Nechita-Stelian Dolha, semnată de premierul Ludovic Orban şi contrasemnată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost depus jurământul.

„Eu, Dolha Nechita Stelian, numit în funcţia publică de prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud, prin Hotărârea Guvernului nr.886  din 10 decembrie 2019, depun următorul jurământ de credinţă: Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ceea ce stăîn puterie şi priceperea mea pentru binel locuitorilor judeţului Bistriţa-Năsăud. Aşa să îmi ajute Dumnezeu”, a jurat, cu mâna pe Biblie şi Constituţie, prefectul Stelian Dolha.

În mesajul său, acesta a mulţumit Guvernului României şi premierului Ludovic Orban pentru încrederea acordată. „Peste zece zile sunt 30 de ani de la Revoluţie şi sunt sigur că şi eu, şi dumneavoastră,  ne dorim să trăim într-o ţară aşa cum ei şi-ar fi dorit-o şi pentru care s-au jertfit. Cred că e momentul ca în România şi în judeţul Bistriţa-Năsăud să punem cetăţeanul în primul plan. Cu alte cuvinte, relaţia dintre stat şi cetăţean trebuie să arate altfel. Statul e în slujba cetăţeanului, şi nu invers. Am venit în această instituţie, pe această funcţie, să spun că se poate şi nu vreau să mai aud scuze că nu se poate. Voi fi un prefect implicat, şi nu unul de decor, şi asta v-o spun cu certitudine. Suntem cu toţii de acord să respectăm legile ţării, să-i respectăm pe cetăţeni, pentru că pentru asta s-a făcut, în 1989, Revoluţia”, a transmisprefectul Dolha.

Înaltul funcţionar public a adăugat că trebuie profesionalizate instituţiile, aceasta fiind o prioritate. „Voi fi, 24 din 24 ore implicat în această instituţie. Pentru că este prima dată când mă întâlnesc şi cu instituţiile deconcentrate în această formulă şi cu cele militarizate, le cer şi lor să facă asta. Avem nevoie de un judeţ care să facă performanţă, avem nevoie de un judeţ în care să existe, dacă vreţi, certitudinea că lucrurile se întâmplă aşa cum trebuie. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru încredere, pentru că aţi fost alături de mine, astăzi, la acest moment solemn, şi să vă asigur de toată colaborarea mea. Am nevoie de dumneavostră ca de partenerii mei, în toată această construcţie şi vă spun că lucrurile ar trebui să arate altfel. La sfârşit o să le mulţumesc, aşa e civilizat, fostului prefect, fostului subprefect, pentru activitatea depusă şi îi asigur şi pe ei de buna mea colaborare”, a transmis prefectul Stelian Dolha.  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5