Stelian Dolha, noul prefect al județului Bistrița-Năsăud

Guvernul a adoptat Hotărârea nr. 886 privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Bistrița-Năsăud de către Nechita-Stelian Dolha. Hotărărea semnată de premierul Ludovic Orban şi de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 994 din 11 decembrie 2019.

Miercuri după-amiază, în prezenţa oficialităţilor judeţene şi a foştilor colegi din Partidul Naţional Liberal, Stelian Dolha a depus jurământul, ceremonia fiind girată, de la nivel naţional, de premierul Ludovic Orban. 

Stelian Dolha (n. în 19.04.1970, în localitatea Braniștea) este absolvent al liceului din Beclean şi al Facultăţii de Sociologie, Jurnalism și Filozofie din cadrul Universității "Avram Iancu" din Cluj-Napoca.

Director şi administrator al unor fime, a fost consilier local la Braniştea în perioada 2000-2008, în 2012, în perioada 15 iunie - 14 decembrie, fiind ales vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

În perioada 2012-2016, a fost deputat, activând în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară. În mandatul său, a avut 54 (în 45 sedințe) de luări de cuvânt, din care 15 declarații politice. A propus nu mai puțin de 80 de inițiative legislative din care 19 au fost promulgate legi, formulând 13 întrebări și interpelări și semnând 13 moțiuni.

Pe plan politic, Stelian Dolha a fost președinte al PNL Braniștea, Beclean, vicepreședinte la nivel județean, apoi preşedinte al PNL BN, în prezent fiind prim-vicepreședinte PNL BN, funcție din care va demisiona.

 

 

Comentarii

11/12/19 12:02
Vizitator

Viitorul prefect Stelian Dolha, in calitate de reprezentant al guvernului in teritoriu vine la prefectura județului Bistrița-Năsăud, pe un teren pârjolit lăsat de nesăbuita guvernare a PSD.
Agenția Standard & Poor’s, a revizuit în jos perspectiva privind economia României din cauza deficitelor în creștere și a încetinirii economice, potrivit unui comunicat remis miercuri. Agenția citează în comunicat ”mari deviații de cheltuieli făcute de guvernul precedent” care au forțat actualul guvern să își revizuiască în creștere țintele de deficit pentru 2019 și 2020.
vezi: https://www.comisarul.ro/articol/alarma/standard–poor%E2%80%99s-a-revizuit-perspectiva-rom_1049939.html

12/12/19 17:58
Alces

Dl. Dolha va fi prefect, nu prim-ministru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5