Deputatul Suciu: Cea mai importantă instituţie din judeţul acesta este Consiliul Judeţean, pentru că acolo oamenii aleg!

Deputatul Daniel Suciu a criticat, într-o conferinţă de presă, faptul că, pe timp de pandemie, judeţul Bistriţa-Năsăud va avea un prefect, doi subprefecţi şi un secretar general. „L-am văzut ieri şi pe cel de care are nevoie atât de mult PNL, pe domnul prefect Stelian Dolha care gesticula larg şi spunea cum Instituţia Prefectului se rotunjeşte cu noile numiri. Nu se rotunjeşte, se împătrăţeşte, că suntem un judeţ atât de mare, cu aşa de multă populaţie, încât avem nevoie şi de prefect şi de doi subprefecţi, şi de un secretar general. Poate în visele domniei sale Instituţia Prefectului este cea mai importantă instituţie din judeţ. Este fals. Cea mai importantă instituţie din judeţul acesta este Consiliul Judeţean, pentru că acolo oamenii aleg pe cel care vrea să conducă acest judeţ şi oamenii l-au ales pe Radu Moldovan. Acum, neprihănitul prefect Stelian Dolha, apolitic anul trecut, dar care umbla peste tot în judeţ să convingă oamenii să candideze pentru PNL, acum poate să facă politică şi să continue ceva din care nu s-a oprit, să facă politica PNL”, a declarat Daniel Suciu.

Parlamentarul PSD a adăugat că  speră ca „domnul Curtean să nu fie din nou sacrificatul de serviciu, să mai dea un concurs printr-o primărie ca să-l facă secretar general al Prefecturii”. „Am înţeles că nu şi-au nominalizat secretari de stat din judeţul Bistriţa-Năsăud pentru că propunerea iniţială a fost considerată, chiar şi de PNL, catastrofală, şi mă refer la domnul Terente Ciui. Este într-adevăr o propunere catastrofală, mă gândesc că cei de la PNL pot să producă ceva mai bun pentru Bistriţa-Năsăud”, a spus Daniel Suciu.

 

 

Comentarii

05/03/21 16:45
Remus

Acest Daniel Suciu ori face pe prostul, ori chiar este. Modificarea și completarea OuG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, prin care se aduce o clarificare a statutului prefectului și subprefectului a fost stabilită prin Programul de Guvernare, dupa ce Comisia Europeană a cerut României să delimiteze linia dintre rolul politic și de specialitate ale acestor două funcții. Prin aceste modificari se defineste statutul prefectului și subprefectului ca fiind funcții de demnitate publică. Această definire a fost necesară pentru a corela reglementările cu rolul constituțional al prefectului de reprezentant al Guvernului pe plan local. La fel cum sunt numiți miniștrii si secretarii de stat, la fel trebuie numiți prefecții și subprefecții ceea ce reprezinta un gest de normalitate. Prin aceasta se pune capat perioadei de ipocrizie politică in care prefecții și subprefecții erau definiti ca funcționari publici fără apartenență politică”, desi ei erau numiți de forțele politice aflate la Guvernare.
In concluzie, cea mai importantă instituţie din judeţ devine Institutia Prefectului si nu Consiliul Judeţean.
Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=MLutG84S4Yk

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5