Daniel Suciu: 24 de prefecţi au fost numiţi ilegal! Vezi ce spune despre Bistriţa-Năsăud!

Deputatul Daniel Suciu, secretarul general adjunct al PSD, susţine că  din punct de vedere al PSD, 24 de prefecţi au fost numiţi ilegal de către Guvernul Orban.

"Din cei 28 de prefecţi care au fost numiţi aşa, noaptea ca hoţii, mulţi dintre ei, 24, au fost numiţi, din punctul nostru de vedere, ilegal. Ca o noţiune, ca un element de noutate, să ştiţi că cel puţin un aviz se dădea acolo, pe loc, de la Guvern, de pe un calculator aflat în sala unde se ţine şedinţa de Guvern. Mulţi dintre ei nu puteau ocupa această funcţie, conform legii. Ca să revin la judeţul nostru, există o interpretare a Codului administrativ care spune următorul lucru: un parlamentar sau un fost deputat care a avut un mandat complet i se echivalează această calitate cu calitatea de a fi absolvit cursul de înalţi funcţionari publici, ceea ce i se aplică domnului Dolha, şeful administrativ al domnului Turc, subalternul politic al domnului Turc. Dacă acest lucru însemna că putea să ocupe funcţia de prefect, îl întreb pe domnul Dolha de ce a mai fost nevoie să se angajeze la grupul senatorial al PNL, fără concurs? Poziţia de funcţionar public parlamentar nu este asimilată poziţiei de funcţionar public. Un funcţionar public dă concurs, dă examen. Vedeţi şcoala de prefecţi de la Sângeorz Băi. (...) Domnul Dolha este oarecum detaşat, dar cu mare semn de întrebare, de la grupul senatorial al PNL pe funcţia de prefect.”, a explicat Daniel Suciu.

Secretarul general adjunct al PSD a menţionat că a fost înintată procedură prealabilă către Guvernul României, în care a fost atrasă  atenţia asupăta acestui demers, pentru a se reveni asupra acestor numiri. „În caz contrar vom ataca în contencios-administrativ - atacă cei care au făcut plângerea prealabilă, cei interesaţi - şi eu vă spun că există riscul major ca instanţa de judecată să zică: 'înapoi, băieţi, că nu e prea bine ce aţi făcut'", a precizat Daniel Suciu.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5