Daniel Suciu, despre viitorul prefect: Va fi un om asumat de către Partidul Social Democrat, cu expertiză în zona administraţiei! Propunerea, anunţată în jurul datei de 1 februarie

Deputatul Daniel Suciu, vicepreşedinte al PSD Bistriţa-Năsăud şi purtător de cuvânt al PSD BN, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă că formaţiunea a luat act de cererea prefectului Mica Oprea de a fi eliberată din funcţie. Potrivit acestuia, o nouă nominalizare va fi făcută în proximitatea zilei de 1 februarie, iar persoana va avea competenţe administrative, dar şi politice.
"Am luat act de demisie, chiar nu doresc să fac comentarii suplimentare. Este un act unilateral. Am înţeles că va fi de la 1 februarie cu aplicabilitate, n-aş vrea să am argumente nici pro contestatari, nici contra contestatari, nici să ne poziţionăm de o parte şi de alta. Cert este că azi avem o demisie. Domnişoara Mica Oprea nu va mai fi prefect de la data de 1 februarie, iar în această perioadă, împreună cu colegii noştri din structura de conducere a Partidului Social Democrat, vom analiza care este cea mai bună variantă pentru Instituţia Prefectului, cu nume, începând cu data de 1 februarie", a dcelarat deputatul Suciu.
Potrivit acestuia, cererea de eliberare din funcţie a fost un gest mai elegant decât demisia abruptă. " Dacă îmi cereţi o interpretare personală, cred că o demisie abruptă este mai rea decât o cerere de eliberare din funcţie, este o formă mai elegantă, pentru că prefecţii sunt numiţi de către premier, iar gestul domnişoarei Mica Oprea a fost de a înştiinţa premierul, nu de pe o zi pe alta, ci de a cere eliberarea din funcţie de la cel care a numit-o. Detalii vizavi de data de 1 februarie nu am. Am înţeles că domnişoara încă prefect este în concediu medical şi probabil că atunci i se epuizează concediul", a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD BN.
Acesta a menţionat că nemulţumirile faţă de atitudinea prefectului Mica Oprea au fost făcute în spaţiul online, iar la parlamentarii PSD "nu a venit nimeni să spună că există o situaţie tensionată în Instituţia Prefectului sau că ar exista conflicte".
Întrebat dacă PSD BN regretă această nominalizare, deputatul Daniel Suciu a menţionat că "rămâne ca perioada următoare să consemneze dacă a fost un mandat bun sau rău". "Nu, nu cred că regretăm nominalizarea ei, pentru că nu vreau să intru în această dezbatere despre ceea ce s-a spus în spaţiul online", a precizat parlamentarul social-democrat.
În ceea ce priveşte viitoare nominalizare, deputatul Daniel Suciu a menţionat că sunt câteva variante luate în calcul de PSD BN. "Cred că vom reuşi să împăcăm oarecum ambele solicitări care sunt justificate. N-am avea argumente să susţinem pentru o poziţie atât de importantă cum e cea de prefect un om care nu are vreo tangenţă cu sistemul de administraţie, dar este la fel de adevărat că nu putem trimite acolo un om care nu cunoaşte toţi primarii sau toată zona de administraţie a judeţului, indiferent de culoarea politică. Va fi un om asumat de către Partidul Social Democrat, cu expertiză în zona administraţiei. Avem câteva propuneri, avem câteva variante, dar cu siguranţă nu este nici momentul, nici locul să las loc de supoziţii", a declarat Suciu.
În ceea ce priveşte pe fostul prefect Ovidiu Frenţ, Daniel Suciu a explicat că de când coordonează Organizaţia Municipală Bistriţa - un an şi jumătate, doi an - nu s-a întâlnit cu acesta. "Oricum, din ce am înţeles, domnia sa este şef de serviciu la Instituţia Prefectului şi el nu poate avea altă calitate decât cel mult membru de partid. (...) Ziua aleasă de domnia sa pentru o răfuială a fost total greşită. Unu, nu cred că la comemorarea unui eveniment atât de important ca Revoluţia, să te răfuieşti cu o doamnă, cu bunele şi cu păcatele domniei sale. Şi doi, domnul Frenţ, dacă mă întrebaţi pe mine, a avut timp să demonstreze ce a avut de demonstrat. E o părere personală, domnia sa, pentru Partidul Social Democrat nu are cum să mai fie o variantă pe viitor. Dacă mă întrebaţi vizavi de poziţia de prefect, este exclus! Şi subprefect, exclus! Nu ştiu dacă informaţiile sunt corecte, dar nu cred că se face rocadă de prefect, în mod normal. Eu ştiu că protocolul prevede mişcări în zona guvernamentală, în posturi ministeriale, nu şi la nivelul funcţiilor de prefect", a mai spus Danile Suciu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5