USL formulează plângere prealabilă după şedinţa Consiliului Judeţean

*PSD va cere ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea hotărârii

Liderul grupului de consilieri judeţeni PSD, Daniel Suciu, va depune la Consiliul Judeţean şi „spre ştiinţa prefectului” o plângere prealabilă, formulată în urma aprobării proiectului de hotărâre privind repartizarea sumelor către cele 62 autorităţi locale, pe motive de nelegalitate şi netemeinicie. Suciu cere Instituţiei Prefectului să ia în considerare plângerea aleşilor PSD şi PNL şi să nu dea avizul de legalitate, pentru că altfel „se joacă cu poziţia lor, cu jobul lor şi cu onoarea lor”.

În ceea ce priveşte legalitatea, Opoziţia consideră că şedinţa extraordinară de Consiliu Judeţean, de joi, a fost una nestatutară. PSD reclamă faptul că actul a fost adoptat cu încălcarea cvorumului necesar in vederea aprobării bugetului. „Astfel în condiţiile în care numărul consilierilor judeţeni în funcţie este de 29, la care se adaugă preşedintele consiliului judeţean, respectiv 30, bugetul a fost adoptat prin prezenţa şi votul unui număr de 14 consilieri plus preşedintele, prin urmare în absenţa majorităţii prevăzute de lege”, argumentează Daniel Suciu.

Mai mult, convocare consilierilor din Opoziţie s-a făcut în mod abuziv, arbitrar şi discriminatoriu. „Prin hotărârea atacata Consiliul Judeţean a votat bugetul judeţului în lipsa unui cvorum legal şi în condiţiile neconvocării legale a consilierilor care reprezintă partidele din opoziţie. (…) Astfel, convocarea consilierilor judeţeni aparţinând PSD a fost făcută telefonic cu mai puţin de o oră înaintea şedinţei, telefonic, în condiţiile în care art. 94 alin. 3 din Legea nr. 215/2001 şi art. 24 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Judeţean prevăd necesitatea efectuării convocării în cazul şedinţelor extraordinare în scris şi cu minim trei zile înainte. În acest mod am fost lipsiţi de posibilitatea, consacrată în mod expres prin art. 44 alin. 2 din Regulamentul Consiliului Judeţean, de a formula şi depune amendamente”, menţionează social-democratul. În schimb, aleşii PDL ar fi fost anunţaţi din timp de această şedinţă, astfel că au fost prezenţi până la unul.

În cadrul unei conferinţe de presă, Suciu a anunţat că luni va depune la Tribunalul Bistriţa-Năsăud o cerere de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea acestui act administrativ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5