Prefectura a retrimis „la etaj” hotărârea de împărţire a banilor către primării

Instituţia Prefectului a formulat plângere prealabilă împotriva hotărârii Consiliului Judeţean cu privire la repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe anul 2012. Potrivit prefectului Cristian Florian, Consiliul Judeţean are termen până marţi, 31 ianuarie, ora 11, să prezinte clarificări, în caz contrar urmând ca actul administrativ să fie atacat la instanţa de contencios administrativ.

Potrivit prefectului Florian, actele au ajuns joi la Instituţia Prefectului, moment la care a fost demarată procedura de control a legalităţii. Consiliului Judeţean i-au fost solicitate clarificări atât cu privire la prezenţa aleşilor judeţeni, cât şi vizavi de voturile exprimate, care nu ar întruni majoritatea necesară.

Cristian Florian a menţionat că termenul scurt acordat Consiliului Judeţean este pus în balanţă şi cu necesitatea adoptării în termen scurt a bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale.

Prefectura a fost sesizată pe această temă şi de către social-democratul Daniel Suciu, care a invocat cam aceleaşi motive, menţionând şi modul în care a fost făcută convocarea consilierilor Opoziţiei. „Nu am putut formula o poziţie fără a avea actele şi fără a efectua controlul”, a comentat prefectul Cristian Florian.

Actul administrativ care a băgat zâzanie între Putere şi Opoziţie, dar şi între cele „două etaje” ale Palatului Administrativ, a fost adoptat în 19 ianuarie, în şedinţă extraordinară, şi votat de consilierii PDL şi staff-ul legislativului judeţean. Hotărârea Consiliului Judeţean este şi obiectul unui dosar înregistrat la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Daniel Suciu solicitând instanţei de contencios administrativ suspendarea executării acesteia. Primul termen în dosarul 306/112/2012 este programat, potrivit portal.just.ro, în 7 februarie. Până atunci, apele ar putea să se limpezească.

Hotărârea cu pricina a însemnat repartizarea a 13,585 milioane lei către cele 62 unităţi administrativ-teritoriale din Bistriţa-Năsăud. Sumele au fost deja transmise în teritoriu, pentru ca primăriile să-şi „construiască” bugetul. Deocamdată, autorităţile locale trebuie să aştepte decizia finală pe această temă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]