Deputatul Suciu: Un ajutor pentru tineri din partea Guvernului Ponta

La mai bine de 2 ani de la dezastrul lăsat în urmă de Guvernarea Boc, Victor Ponta şi miniştrii sai au reuşit să echilibreze situaţia în ceea ce priveşte şomajul în rândul tinerilor şi să sprijine revenirea acasă a celor plecaţi în străinătate.

De la bun început lipsa locurilor de muncă în rândul tinerilor a fost prima temă pe agenda Guvernului Victor Ponta! În acest sens, premierul Victor Ponta a participat la Milano, la Conferinţa la nivel înalt privind ocuparea forţei de muncă, organizată de Președinția italiană a Consiliului UE.

În cadrul Conferinței, Premierul a discutat cu liderii europeni despre soluțiile pentru crearea de noi locuri de muncă în special pentru tineri. Premierul a prezentat liderilor europeni  soluțiile aplicate în România care au generat circa 200.000 de noi locuri de muncă, după măsurile de austeriate ale Guvernelor PDL, care au lăsat fără slujbă 700.000 de oameni.

Printre măsurile prezentate de Victor Ponta la Milano se numără:

·        Programul „Garanția pentru Tineret” pentru a sprijini tinerii sub 25 de ani să-și găsească un loc de muncă.

·        Subvenționarea de la stat a salariilor pe un an de zile pentru tinerii absolvenți (elevi sau studenți), cu obligația angajatorilor de a menține postul nou creat încă un an.

·        Schema de ajutor de stat pentru firmele private care creează minim 20 de noi locuri de muncă.

·        Schema de ajutor de stat pentru firmele IT care creează peste 200 de noi locuri de muncă.

În primul trimestru din 2014, numărul de persoane angajate cu contracte de muncă a crescut cu 190.000 față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 400.000 față de luna martie a anului 2013.

Suntem conștienți că încă mai sunt multe de făcut în această chestiune, însă, e important că în ultimii ani nu a mai scăzut numărul de locuri de muncă, ci a crescut.

Guvernarea a început de la minus 700.000 de locuri de muncă. Noi am crescut cu 400.000. Nu e suficient, dar este ceva în plus şi nu în minus, cum a fost în timpul celor din PDL care acum se ascund în spatele candidatului Klaus Iohannis.

Îi rugăm pe cei de la ACL printre care se numără miniștrii care au tăiat locurile de muncă, să aibă minima decență să se abțină să mai vorbească despre această problemă a locurilor de muncă.

Dincolo de locurile de muncă, Guvernul ponta a extins programul "Prima Casă" pentru cetăţenii români din străinătate, care au permis de şedere şi de muncă. Este vorba despre o măsură de sprijin pentru românii care vor să se întoarcă acasa şi în acelaşi timp un stimulent oferit acestora.

Din analizele Guvernului, prima preocupare a românilor care vor să se întoarcă în țară este cumpărarea unei locuințe. Programul Prima Casă pentru Diaspora îi ajută pe cei tineri să revină acasă.

Pentru Programul „Prima casă pentru Diaspora” au fost transferați 25 de milioane de lei din fondul ANL, bani care vor fi alocați pentru lunile noiembrie și decembrie, urmând ca anul viitor să intre pe noul buget.

Românii din străinătate vor putea aplica pentru cumpărarea de locuințe și chiar pentru construirea unei case (nu doar pentru achiziția de apartamente cu se întâmpla până în prezent).

Cei care au lucrat în afara țării sunt oamenii serioși, oameni care muncesc, oameni care au învățat bine o meserie. România are nevoie de acești români. Știm că mai sunt multe de făcut în România pentru a stopa plecarea tinerilor la muncă în străinătate. Dar acesta este PRIMUL PROGRAM care stimulează întoarcerea tinerilor acasă, în România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5