Dezbatere la UBB: Schimbările democratice în Uniunea Europeană: mit sau realitate

Începând cu anul 2015, Comisia Europeană își propune să ajute cetățenii să se identifice mai mult cu Uniunea Europeană, să dezvolte o opinie publică și o conștiință europeană și să ia parte în mod activ la viața democratică a Uniunii.
Dezbaterea “Schimbările democratice în Uniunea Europeană: mit sau realitate” urmărește implicarea tinerilor într-un dialog privind mecanismele democratice ale Uniunii Europene. Evenimentul care va reuni studenți ai Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca - extensia universitară Bistriţa, Facultăţile de Business şi Ştiinţe Politice, va avea loc joi, 21 aprilie 2016, în Aula Magna a Universității, Str. Andrei Mureșanu, nr. 3 – 5, începând cu orele 13,00.
În orientările sale politice prezentate la 15 iulie 2014, Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker afirma că „propunerea de președinte al Comisiei Europene și alegerea acestuia, în lumina rezultatului alegerilor pentru Parlamentul European, sunt fără îndoială importante, însă reprezintă doar un prim pas în direcția unei Uniuni Europene care, în ansamblul său să fie mai democratică”, sesizând nevoia de aprofundare a proceselor democratice de la nivelul Uniunii și de creștere a participării cetățenilor la deciziile privind viitorul Europei.
În acest context, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistrița, în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca - extensia universitară Bistrița, organizează Dezbaterea “Schimbările democratice în Uniunea Europeană: mit sau realitate”, inclusă pe agenda Festivalului studențesc Studfest – secțiunea ştiințifică. Se va dezbate pe marginea „bunelor practici” în domeniul consultării cetățenilor și participării acestora la elaborarea politicilor publice de la nivelul Uniunii, dar și a barierelor în calea implicării active în procesele democratice.
Acest tip de eveniment se află la a șaptea ediție, fiind dedicat, în fiecare an, temelor de comunicare prioritare ale Comisiei Europene.
Participarea este deschisă publicului larg, tuturor celor care doresc să contribuie activ la modelarea proiectului european.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5