În organizarea Instituţiei Prefectului

Dezbateri, cu primarii, privind priorităţile în agricultura judeţului

În organizarea M.A.I., respectiv, a Instituţiei Prefectului din jud. Bistriţa-Năsăud, s-a organizat, în Sala de şedinţe a Palatului Administrativ, o necesară şi utilă şedinţă de lucru cu primarii din judeţ pentru a-i ajuta, îndruma şi a prezenta soluţii în sprijinul rezolvării unor probleme care „îi frământă şi macină” pe cei din administraţia publică locală referitor la stadiul în care se află agricultura din judeţ, metode, procedee de redresare şi care sunt priorităţile imediate privind rezolvarea situaţiilor care dor şi „ne ard la degete”.
Şedinţa a fost condusă de către dl. Ioan Ţintean, prefectul judeţului, şi a debutat cu întrebări adresate de mass-media privind problemele din agricultură la reprezentanţii din conducerea instituţiilor specializate şi care sunt implicaţi în rezolvarea problemelor agriculturii.
Şedinţa a fost una cu multiple probleme pe agenda de lucru şi a avut ordinea de zi privitor la:
* Priorităţi pentru agricultura judeţului; Informare privind priorităţile instituţiilor cu activitate în domeniul agriculturii în judeţ. Au prezentat reprezentanţi ai: Direcţiei pentru Agricultură, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Centrului Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi pescuit;
* Regimul exploatării păşunilor comunale. A făcut o expunere reprezentantul asociaţiilor crescătorilor de animale din judeţ.
* Probleme din domeniul agriculturii cu care se confruntă administraţia publică locală. Primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ şi-au prezentat situaţiile privind unele probleme nerezolvate şi modul de acţiune.
Sperăm că ne vom redresa şi vom merge într-o direcţie bună.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5