Diana Morar: Dacă Traian Ogâgău nu se autospuspendă, trebuie suspendat de Biroul Politic

Secretarul de stat Diana Morar, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în prima şedinţă de Birou Politic Judeţean se vor aplica măsurile statutare în cazul primarului Traian Ogâgău de la Sângeorz Băi.

          „Cu ocazia întrunirii primei şedinţe a Biroului Politic Judeţean, se vor lua măsurile statutare, care nu sunt de interpretare, sunt de aplicare. Dacă domnul Ogâgău se va autosuspenda, atunci nu va trebui să-l suspende din partid Biroul Politic Judeţean”, a declarat Diana Morar. 

          Aceasta a precizat că, în ultima şedinţă a BPJ BN, conducerea partidului nu avea un document oficial de condamnare, „nici măcar dispozitivul sentinţei”. Diana Morar a menţionat că trebuie respectate rigorile statutare, pentru că, foarte probabil, primarul Traian Ogâgău va ataca în instanţă această decizie. „Statutul Partidului Naţional Liberal spune că acel membru de partid care este condamnat în primă instanţă, chiar dacă mai are dreptul şi beneficiază încă de prezumţia de nevinovăţie până la soluţia definitivă a procesului penal, este suspendat din calitatea de membru PNL, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei”, a explicat Diana Morar.

          Deocamdată, la nivelul PNL nu s-a luat o decizie cu privire la susţinerea lui Traian Ogâgău la alegerile locale din iunie, chiar într-o variantă de candidatură independentă, pentru că nu s-a finalizat nici procesul aflat pe rol. 

Primarul Traian Ogâgău a fost condamnat de Judecătoria Năsăud pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, într-un dosar de incompatibilitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5