Diana Morar (PNL): Vom ataca în contencios administrativ proiectul privind modernizarea Pieţei Centrale

Av. Diana Morar, consilier municipal, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că PNL va ataca în instanţa de contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Bistriţa prin care a fost aprobată documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Pieţei Centrale din Bistriţa. Primul demers va fi formularea unei plângeri prealabile.

         „Anunţ că vom ataca hotărârea privind aprobarea studiului de fezabilitate vizând proiectul de modenrizare a Pieţei Centrale în contencios administrativ, vizând aspecte de legalitate. Cel mai important aspect de legalitate vizează categoria de folosinţă a imobilului teren aflat în proprietate publică din jurul Bisericii Evanghelice. Este o neconcordanţă clară între datele care sunt în CF şi datele care există ca stare de fapt. Sunt mai multe legi incidente care obligă, începând cu anul 2011, municipalitatea să înregistreze în Registrul spaţiilor verzi acest spaţiu din jurul Bisericii Evanghelice. Mai mult decât atât, Legea cadastrului, Legea 7/1996 obligă proprietarii imobilelor să ofere în timp real datele şi să acetulizeze permanent starea imobilului, iar aici categoria de folosinţă a imobilului nu corespunde cu realitatea, sens în care apreciem că nici studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic prin care s-a oferit soluţia de modernizare nu poate fi viabil, atâta timp cât are la bază un extras CF care nu este actualizat din 1930”, a motivat consilierul local liberal.

         Av. Diana Morar a mai spus că în documentaţia elaborată de firma clujeană singurele documente juridice pe care le au la bază sunt extrasul CF şi Certificatul de urbanism, care nu se corelează. „Trebuie să existe starea de folosinţă a bunului care se regăseşte în plan, în sensul că este spaţiul verde. Primăria cheltuie bani prin Direcţia de Servicii Publice pentru amenajarea, plantarea şi replantarea acestui spaţiu verde. Ne lăudăm în fiecare an cu un rondou frumos de 106 mp din faţa Primăriei, dar în CF ne apare că există o clădire”, a precizat consilierul municipal. 

         Potrivit acesteia, nu se poate vorbi despre un precedent în instanţă pe tema modernizării Pieţei Centrale, pentru că în procesul câştigat de Primăria Bistriţa a fost vorba despre Planul Urbanistic de Detaliu, iar acum este vorba despre o documentaţie de intervenţie. Av. Diana Morar  a menţionat că dacă hotărârea va fi atacată în instanţă, municipalitatea nu va mai fi eligibilă pe o finanţare europeană.

         În context, aceasta a menţionat că Bistriţa a ajuns ziua „în care se taie natura şi se înlocuieşte cu betoane”, chiar în zona zero, bistriţenii luându-şi rămas bun de la spaţiul verde şi rondoul cu flori.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5