Din 1 februarie, încep alegerile interne la PSD

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a anunţat că structurile locale ale socail-democraţilor vor avea alegeri interne începând din 1 februarie şi până la Congresul stabilit să aibă loc în perioada 19-20 aprilie în Bucureşti.
Ponta a explicat că, după validarea noilor conduceri ale organizaţiilor locale, la Congres se va alege noua conducere a partidului pentru un mandat care va dura până la alegerile din 2016.
Noua formulă de conducere a PSD va avea 16 vicepreşedinţi, opt dintre aceştia fiind aleşi pe regiuni şi opt dintre liderii naţionali ai partidului.
La Congres va avea loc şi fuziunea dintre PSD şi UNPR, care va avea, de principiu, doi vicepreşedinţi în viitoarea structură de conducere a partidului, el arătând, în acest context, că gardul dintre sediile PSD şi UNPR a fost desfiinţat. Ponta a subliniat că alegerile pentru funcţiile de vicepreşedinţi vor fi nominale şi nu pe liste închise.
Pentru şefia PSD Bistriţa-Năsăud nu se anunţă schimbări. Emil Radu Moldovan, preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, susţine că este aplecat mai mult spre administraţie decât spre politică. Cu toate acestea, remarca deputatul Daniel Suciu, Moldovan nu a spus explicit că nu îşi mai doreşte funcţia de lider PSD BN. Miza ar putea fi doar la nivelul filialei municipale, primarul Ovidiu Creţu dându-şi demisia în ănainte de campania electorală pentru parlamentare.

Comentarii

11/01/13 17:54
Un pensionar ...

A fi lider de partid, nu este o fericire...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5