Radu Moldovan a ratat funcţia de ,,vice” al PSD cu 321 de voturi

Deputatul PSD, Radu Moldovan, nu a reuşit să-i convingă pe pesediştii ardeleni să-l voteze „vice” al partidului.

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Radu Moldovan a ratat funcţia de vicepreşedinte al PSD, la Congresul partidului, ţinut în weekend.

Radu Moldovan a obţinut 321 de voturi, în condiţiile în care nume sonore din partid, precum preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu a obţinut doar 260 de voturi, iar europarlamentarul Corina Creţu a fost votată de 475 de delegaţi.

De remarcat că, dacă în primă fază s-a decis ca vicepreşedinţii să fie puşi pe listele candidaţilor pentru preşedinţia partidului, în cele din urmă s-a votat uninominal.

Înainte de alegerile desfăşurate sâmbătă în Capitală, la Romexpo, Radu Moldovan şi-a exprimat deschis sprijinul pentru Victor Ponta.

Dacă principalii susţinători ai lui Mircea Geoană, precum Vanghelie, Nichita, Niţă, Nica,Toma şi Prioteasa au fost reconfirmaţi în funcţii, de acest noroc nu au beneficiat alţi partizani precum Ion Vasile, Lia Olguţa Vasilescu, Dan Şova, Adrian Duicu, Iulian Iancu şi Ana Birchall.

Dintre apropiaţii lui Ponta au fost aleşi vicepreşedinţi Titus Corlăţean, Valeriu Zgonea, Robert Negoiţă.

În schimb, Marian Sârbu, Corina Creţu, Rovana Plumb, Nicuşor Constantinescu, Ion Stan, Bunea Stancu, Florin Iordache, Corina Creţu, Florin Cârciumaru mai stau o tură, deşi au sprijinit în forţă candidatura lui Ponta.

De remarcat că Daniel Luca, social-democratul care şi-a făcut campanie la Congres până şi pe pereţii WC-urilor din incinta unde s-au desfăşurat lucrările acestui for nu a primit decât 22 de voturi.

Noul preşedinte PSD, Victor Ponta, a admis că repartizarea mandatelor de vicepreşedinţi alese la Congresul extraordinar de sâmbătă a fost puţin ,,dezechilibrată”, în condiţiile în care candidaţii din Ardeal şi Banat nu au avut câştig de cauză.

,,Cei care nu au fost aleşi, unii din ei îmi sunt foarte apropiaţi, şi sper să mă sprijine în continuare. Nimeni din cei care nu au fost aleşi ca vicepreşedinţi nu sunt în afara echipei. Ştiu cine m-a sprijinit şi vreau să fiu susţinut în continuare. Vreau să lansez un mesaj special pentru faptul că în urma votului şi în urma repartizării puţin anormale a ponderii judeţelor în conducerea centrală nu se află nici un vicepreşedinte din Ardeal şi Banat. O să încerc să-i reprezint ca lider de partid, dar în acelaşi timp prin numirile de secretari executivi şi de şefi de departamente vom aduce această situaţie la normal" a promis Ponta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5