Social-democraţii bistriţeni se pregătesc de Congres. Miza e doar în eşalonul doi

 

PSD Bistriţa-Năsăud va avea 73 delegaţi la Congresul naţional al formaţiunii, care va avea loc în acest sfârşit de săptămână. Compenenţa delegaţiei a fost validată în Conferinţa de alegeri a social-democraţilor bistriţeni, de la începutul lunii aprilie. Tot atunci, pesediştii din BN au decis, în unanimitate, să susţină candidaturile a trei social-democraţi, apropiaţi de filiala judeţeană - pe premierul Victor Ponta – pentru funcţia de preşedinte, pe viceprim-ministrul Liviu Dragnea – pentru funcţia de preşedinte executiv şi pe Ioan Rus - pentru funcţia de vicepreşedinte regional.

          În Comitetul Executiv Naţional s-a decis noua formulă de conducere centrală: preşedinte, preşedinte de onoare (Ion Iliescu), preşedintele Consiliului Naţional (funcţia care rămâne în Statut, dar pentru care nu se vor organiza alegeri), preşedinte executiv, 8 vicepreşedinţi regionali aleşi doar de cei din regiunea respectivă şi 8 vicepreşedinţi naţionali, aleşi în ordinea numărului de voturi obţinute. De asemenea, vor fi cinci funcţii de membri ai BPN echivalente cu statutul de vicepreşedinte care sunt rezervate doar doamnelor.

          Din Bistriţa-Năsăud, un număr de 14 membri vor fi cooptaţi în viitorul Consiliu Naţional, menţionează purtătorul de cuvânt al PSD BN, deputatul Daniel Suciu. Este vorba despre preşedinte Radu Moldovan, prim-vicepreşedintele Nicolae Moldovan, secretarul executiv Romeo Florian, deputaţii Doina Pană şi Daniel Suciu, alături de Nicolae Anghel (primar Coşbuc), consilier municipal Alexandru Bria (lider PSD Bistriţa), Mircea Romocea (primar Năsăud), Dorel Oltean (lider PSD Năsăud), Iustian Muntean (primar Teaca), Dănuţ Prunea (Beclean), vicepreşedintele CJ –Alexandru Pugna, Dan Tanko şi Viorel Viţelariu (SANITAS).

          La Congres vor fi invitaţi preşedintele Internaţionalei Socialiste, preşedintele PES, preşedinta organizaţiei de femei social-democrate europene, precum reprezentanţi ai partidelor parlamentare din România, cu excepţia PDL.

 

***            

          Faptul că PSD îşi alege opt vicepreşedinţi regionali este un semnal destul de clar  pentru faptul că tot atâtea regiuni va avea şi România după procesul de reorganizare administrativ-teritorială. Ba mai mult, aceşti vicepreşedinţi regionali vor fi şi candidaţii pentru funcţia de preşedinte a regiunii, că guvernator sună cam “tare”.

          Astfel, pentru Regiunea de Nord –Vest ni se pregăteşte ceva, adică pe fostul ministru Ioan Rus.

***   

          Victor Ponta: Vom stabili proiectul nostru de viitor pentru România

          "Să arătăm foarte clar că PSD este în mod evident cel mai puternic partid al scenei poitice, e un partid cu mari responsabilităţi, avem conducerea Guvernului, a Camerei, a 23 de CJ, primării şi oamenii trebuie să afle de la noi ce ne propunem să facem în următorii trei ani, nu doar ce am făcut până acum - că sigur, o să avem şi o mică parte de laudă de sine - dar cel mai important e să stabilim principalele direcţii”, a declarat premierul Ponta despre ceea ce-şi propune PSD de la acest eveniment.

          Acesta a precizat că debutul lucrărilor de la Congres va avea loc vineri, urmând ca sâmbătă după-amiază să treacă la alegerea structurilor de conducere.

          “Sâmbătă vor fi restul procedurilor, iar sâmbătă după-amiază cred că putem să considerăm Congresul pe final, să fie un final cu adoptarea unor idei şi a unor direcţii foarte clare pentru perioada viitoare”, a mai spus Ponta.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5