Din 2018, sistemul antigrindină ar putea proteja şi Bistriţa-Năsăud

Sistemul naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor ar urma să devină operaţional şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, în 2018 sau cel mai târziu anul viitor, a anunţat secretarul de stat Sorin Roşu Mareş de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul unei conferinţe de presă.

         „La nivelul ministerului, există un sistem naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor. Deocamdată, el acoperă doar o parte din ţară. În anii 2018-2019 se va finaliza dezvoltarea sistemului, astfel încât 95% din teritoriul ţării să fie acoperit de acest sistem. Noi vom beneficia de acest sistem, nu ştiu dacă în 2018, dar voi face toate demersurile să se realizeze acest lucru, de acest sistem de protecţie. Vom avea două staţii, la Târnăveni şi Maramureş, care pot să acopere şi judeţul Bistriţa-Năsăud. Este un lucru foarte important pentru că ştim ce s-a întâmplat în primăvară cu căderile de gheaţă”, a menţionat Sorin Roşu Mareş.

         În acest an, au fost operaţionale 34 puncte de lansare, acoperindu-se o suprafaţă totală de 500.000 hectare pentru combaterea căderilor de grindină.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5