Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: Bistrița este luată în calcul pentru un sistem antigrindină!

Ing. Aurel Onigaș, administratorul firmei Pombis din Bistrița, l-a interpelat pe ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, pe tema sistemului antigrindină, județul nostru, dar și Sălaj sau Cluj, fiind zona care nu beneficiază de acest sistem.

          Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a menționat că săptămâna viitoare va avea loc o ședință în care se va pune pe tapet această temă. Potrivit acestuia, la finalul anului, prin octombrie-noiembrie, pot fi alocate fonduri pentru aceste sisteme, dar, în lipsa unui Acord-cadru, nu mai este timp de execuție, pentru că durează licitațiile.

          “Săptămâna viitoare - toate punctele sunt prinse, și acesta de aici de la Bistrița – vom face Acordul-cadru și vom finanța proiectele foarte ușor. Eu mă ocup de lucrul acesta și vă promit că trebuie să ajungem la cele 200 de puncte antigrindină asumate prin Programul de guvernare. În momentul de față avem 29, este luată în calcul și Bistrița, dar procedura de a face investiția este greoaie. Investițiile sunt atât de ușoare, vorbim de niște platforme de beton, împrejmuire și echipamentele sunt date de Armată și achiziția este foarte ușoară”, a declarat ministrul Agriculturii.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5